Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:24
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.12.2016

Vremenska napoved - 22. december 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > december > 22. 12. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 22. december 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.12.2016Popoldne bo v zahodni Sloveniji in v višjih legah nad približno 800 metri jasno, drugje oblačno ali megleno. Temperature bodo v krajih z oblačnostjo ali meglo od -1 do -4, drugje od 3 do 8, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.
Jutri bo precej jasno, po nižinah v notranjosti Slovenije pa se bo še zadrževala nizka oblačnost, ki se bo čez dan v severovzhodni Sloveniji deloma razkrojila. Na Primorskem bo prehodno ponovno zapihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -8 do -3, ob morju in v višjih legah od 0 do 4, najvišje dnevne od -1 do 6, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo v glavnem jasno, v prvem delu dneva bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. V nedeljo bo delno jasno, občasno ponekod tudi pretežno oblačno. Po nižinah bo v prvem delu dneva megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. do 31. decembra 2016

Naši kraji bodo v območju visokega zračnega tlaka. V torek bo hladna fronta ob severnih višinskih vetrovih oplazila Slovenijo, za njo bo v višinah pritekal hladnejši zrak.

Nadaljevalo se bo brez padavin. Precej bo jasnega vremena, čeprav bo zlasti v vzhodni Sloveniji občasno tudi več oblačnosti. Megle bo manj, zlasti v vzhodni Sloveniji sredi tedna zaradi dobre prevetrenosti megle ne bo. V višjih legah bo do ponedeljka zelo toplo, potem se bo ohladilo, zapihal bo severnik.


Sosednje pokrajine
Danes bo ob Jadranu in v višjih legah jasno, po nižinah pa oblačno ali megleno. Burja bo prehodno oslabela.
Jutri se bo nadaljevalo suho vreme, burja ob severnem delu Jadrana se bo ponovno nekoliko okrepila.


Gorski svet
Danes bo nad približno 800 m nadmorske višine jasno. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 3 stopinje Celzija.

Jutri bo jasno. V sredogorju bo pihal rahel, zjutraj ponekod zmeren severovzhodni veter, višje bo veter šibak. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov približno 0 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 22. december:
22.12.1969
Večji del Slovenije je prekrivala debela snežna odeja, v zatišnih krajih je bilo jutro izjemno mrzlo, v nekaterih krajih najhladnejše decembrsko v zadnjih 100 letih. V Murski Soboti se je ohladilo do minus 27,6 stopinj C, v Ambrusu na Dolenjskem do minus 25,5 stopinj C, v Blagušu v Slovenskih goricah do minus 24,8 stopinj C, na Pragerskem do minus 24,7 stopinj C, v Kočevju do minus 23,4 stopinj C in v Šmarju-Sapu do minus 22,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Port Aransas, TX | weather bing