Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:19
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.12.2016

Vremenska napoved - 2. december 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 2. december 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.12.2016Popoldne bo delno jasno. Nekaj več oblačnosti bo postopno na vzhodem delu Slovenije. Na severovzhodu bo zapihal severozahodnik, na Primorskem proti večeru rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 11, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.
Jutri bo v glavnem oblačno, nekaj sonca bo občasno na severovzhodu države. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do -1, na Primorskem do 5, čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo in ponedeljek bo delno jasno, na jugozahodnem delu države občasno zmerno do pretežno oblačno. Po nižinah bo v prvem delu dneva megla ali nizka oblačnost.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. decembra 2016

Od torka do konca prihodnjega tedna bodo naši kraji v območju visokega zračnega tlaka. Proti koncu tedna bo v višinah k nam ponovno pritekal malo toplejši zrak.

Pričakujemo suho vreme s temperaturno inverzijo. V torek bo jasno, zlasti od srede naprej pa bo v zahodni Sloveniji in v višjih legah v glavnem jasno, po nižinah pa bo precej megle ali nizke oblačnosti.


Sosednje pokrajine
Danes bo ob severnem delu Jadrana v začetku nekaj oblačnosti. Drugje bo jasno, popoldne se bo tudi v krajih vzhodno od nas prehodno nekoliko nebo pooblačilo. Vzhodno od Slovenije bo popoldne in zvečer pihal okrepljen severovzhodnik, v Kvarnerju pa bo zapihala rahla burja.
Jutri bo vzhodno od Slovenije v glavnem jasno, drugje se bo nebo pooblačilo. Ob Jadranu bo pihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bo precej jasno z občasno koprenasto oblačnostjo, v vzhodnem delu slovenskih gora popoldne občasno zmerno do pretežno oblačno in lahko megleno. Pihal bo zmeren, v visokogorju močan zahodni do severozahodnik. Čez dan se bo hladilo in temperatura na 1500 bo popoldne približno 3, na 2500 pa približno -4 stopinje Celzija.

Jutri bo v glavnem oblačno in zlasti v gorah zahodne Slovenije tudi megleno. V sredogorju bo pihal rahel jugovzhodni, v visokogorju pa šibak severozahodnik. Temperatura na 1500 bo približno -3, na 2500 pa približno -7 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 2. december:
2.12.1976
Nad Evropo je bil neobičajno globok in obsežen ciklon, pri nas je bil izmerjen najnižji zračni tlak po letu 1950. V Novem mestu je popoldne tlak, preračunan na morski nivo, padel na 967 hPa, na Letališču Maribor na 968 hPa, v Ljubljani in Portorožu pa na 969 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Denia | antelao