Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:20
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
19.12.2016

Vremenska napoved - 19. december 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > december > 19. 12. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 19. december 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 19.12.2016Popoldne bo na Primorskem delno jasno, pihala bo rahla burja. Drugje bo pretežno oblačno, zlasti v nekaterih predelih severne Slovenije bo občasno rahlo snežilo. Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 3, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, več sonca bo v severozahodni Sloveniji in v višjih legah. Na Primorskem bo pihala rahla do zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do -1, na Primorskem približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 5, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo in četrtek bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, na vzhodem delu države pretežno oblačno. Po nekaterih nižinah v notranjosti Slovenije bo dopoldne megleno. Na Primorskem bo v sredo pihala rahla do zmerna burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 23. do 28. decembra 2016

V petek in soboto bo območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo prehodno oslabelo. Predvidoma v nedeljo nas bo prešla vremenska fronta, za njo pa se bo ponovno okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V petek in v soboto bo suho, nekaj padavin kaže ob prehodu fronte v noči iz sobote na nedeljo in v nedeljo dopoldne. V začetku prihodnjega tedna se bo nadaljevalo v glavnem brez padavin vreme.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno. V Alpah bo občasno rahlo snežilo. Ob Jadranu bo pihala rahla burja.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, več sonca bo v krajih zahodno od nas. V Kvarnerju bo pihala rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno, marsikje tudi megleno in v glavnem brez padavin. Nekaj več sonca bo v Julijskih Alpah. Pihal bo rahel veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov približno -7 stopinj Celzija.

Jutri bo na Pohorju v glavnem jasno. Drugje bo v začetku zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo jasnilo. Pihal bo rahel južni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov približno -2 stopinji Celzija.

Vremenski pojavi na dan 19. december:
19.12.1963
Drugi dan zapored zelo mrzlo jutro v dobršnem delu Slovenije, na nekaterih meteoroloških postajah je bila izmerjena najnižja decembrska temperatura v zadnjih desetletjih. V Novi vasi na Blokah se je temperatura spustila do minus 27,5 stopinj C, v Zgornjih Bitnjah pri Kranju z minus 24,0 stopinj C ni bilo dosti manj mrzlo; v Radovljici je termometer pokazal minus 22,4 stopinj C, v Gornjem Gradu minus 20,3 stopinj C, v Slovenskih Konjicah minus 20,0 stopinj C in v Ljubljani minus 16,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Skerry Is | abc hiker