Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:23
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.12.2016

Vremenska napoved - 17. december 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > december > 17. 12. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 17. december 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.12.2016Popoldne bo precej jasno, le po nižinah jugovzhodne Slovenije ponekod megleno. Burja na Primorskem bo ponehala. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8, na Primorskem približno 10 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. Po nekaterih nižinah bo v prvem delu dneva megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do -10, ob morju malo nad 0, čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 9, v krajih z dolgotrajno meglo približno 0 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz nedelje na ponedeljek se bo prehodno nebo pooblačilo, zlasti v severni Sloveniji bo ponekod lahko rahlo snežilo. V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno in v glavnem suho vreme.
V torek bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, na Primorskem bo pihala rahla do zmerna burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 21. do 26. decembra 2016

Od srede do sobote bo nad srednjo Evropo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, nad južnim delom Sredozemlja pa bo ciklonsko območje. Z vzhodni veterom bo k nam dotekal razmeroma hladen zrak. V nedeljo ali ponedeljek nas bo od zahoda predvidoma dosegla vremenska motnja.

Do sobote bo največ sonca na Primorskem, pihala bo burja. Drugje bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V nedeljo ali v ponedeljek kaže na nekaj padavin, po nižinah deloma sneg, deloma dež.


Sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno. Burja ob severnem delu Jadrana bo ponehala.
Jutri bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, ponekod po nižinah bo megleno.


Gorski svet
Danes bo v začetku ponekod rahlo oblačno, čez dan pa bo jasno. Pihali bodo šibki lokalni vetrovi. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -3 stopinje C

Jutri bo delno jasno z občasno zmerno koprenasto oblačnostjo. Veter bo v glavnem šibak. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno 2, na višini 2500 metrov približno -4 stopinje C, popoldne pa se bo hladilo.

Vremenski pojavi na dan 17. december:
17.12.1920
Po dolgotrajnemsneženju s prekinitvami je večji del Slovenije prekrivala debela snežna odeja. V Mojstrani je zjutraj snežna odeja merila v višino 117 centimetrov, na Bledu so izmerili 100 centimetrov, v Škofji Loki 90 centimetrov, v Solčavi 85 centimetrov, v Kočevski Reki 77 centimetrov in v Višnji Gori 68 centimetrov snega.

17.12.1989
V večjem delu Slovenije najtoplejši decembrski dan v 20. stoletju, po nižinah je bila povprečna dnevna temperatura od 12 stopinj C do 17 stopinj C. Na meteoroloških postajah v vzhodni Sloveniji je bila izmerjena najvišja decembrska temperatura od začetka meritev. V Dobličah pri Črnomlju, Lendavi in Gornjem Lenartu pri Brežicah se je ogrelo do 21 stopinj C, v Mariboru so izmerili 20,7 stopinj C, v Celju 20,2 stopinj C, v Novem mestu 19,5 stopinj C, v Velenju 19,2 stopinj C in v Ratečah 13,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Udo | gora