Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:35
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.12.2016

Vremenska napoved - 16. december 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > december > 16. 12. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 16. december 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.12.2016Popoldne bo na Primorskem precej jasno, pihala bo rahla do zmerna burja. Drugje bo v glavnem oblačno. Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 5, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.
Jutri bo na Primorskem precej jasno, zjutraj bo še pihala rahla burja. Večinoma jasno bo tudi v višjih legah, po kotlinah pa se bo večji del dneva zadrževala megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do -8, ob morju malo nad 0, čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 11, v krajih z dolgotrajno meglo približno 3 stopinje Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo pretežno jasno, po kotlinah se bo večji del dneva zadrževala megla. V ponedeljek se bo na vzhodnem delu države postopno nebo pooblačilo, drugje bo še pretežno jasno, po kotlinah se bo zadrževala megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. decembra 2016

Od torka bodo naši kraji pod vplivom območja nizkega zračnega tlaka s središčem nad južno Italijo. Z vzhodni veterom bo k nam dotekal dokaj hladen in precej vlažen zrak.

Na Primorskem bo občasno nekaj sonca, pihala bo burja. Drugje bo v glavnem oblačno, zlasti v vzhodni in jugovzhodni Sloveniji bo občasno rahlo snežilo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo ob severnem delu Jadrana ter v sosednjih krajih Italije precej jasno. Drugje bo po nižinah v glavnem megla in nizka oblačnost.
Jutri bo ob severnem delu Jadrana ter v sosednjih krajih Italije precej jasno. Drugje bo po nižinah v glavnem megla in nizka oblačnost.


Gorski svet
Danes bo pretežno jasno, nizka oblačnost bo segala do nadmorske višine približno 1500 m. Pihal bo zmeren vzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov približno -5 stopinj C

Jutri bo jasno, pihali bodo šibki lokalni vetrovi. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov približno -3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 16. december:
16.12.1899
Večdnevno sneženje v večjem delu države se je umirilo, številne kraje je prekrivala zelo debela snežna odeja. Na Bledu je sneg segal 94 centimetrov visoko, v Cerknici so ga namerili 76 centimetrov, v Kranju 65 centimetrov in v Dravogradu 60 centimetrov. V Idriji in Postojni je bila največja višina dosežena dan prej, in sicer 90 centimetrov oziroma 70 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Jijel | abc hiker