Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:51
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.12.2016

Vremenska napoved - 14. december 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > december > 14. 12. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 14. december 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.12.2016Popoldne se bo od severa ranebo zjasnilo, le v severovzhodnih krajih ter na Primorskem bo ostalo bolj oblačno. Zlasti ponekod v višjih legah bo prehodno zapihal jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 7, ob morju in na Goriškem približno 10 stopinj Celzija.
Jutri bo na Primorskem precej jasno, zvečer bo tam zapihala rahla burja. Drugje se bosta v glavnem zadrževali megla in nizka oblačnost, le v višjih legah bo v začetku še delno jasno. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 0, ob morju približno 3, čez dan bodo najvišje temperature približno 4, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo rahla do zmerna burja. Drugje se bo večino dneva zadrževala nizka oblačnost. V soboto bo pretežno jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. decembra 2016

V nedeljo in ponedeljek bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo v ponedeljek postopno oslabelo. Čez Sredozemlje se bo proti vzhodu pomikal ciklon, predvidoma južno od slovenskih krajev, tako da bo le obrobno vplival na vreme pri nas. Nato se bo ponovno okrepil anticiklon.

V nedeljo in v začetku tudi v ponedeljek bo pretežno jasno, po nižinah pa bo dopoldne megla ali nizka oblačnost. V ponedeljek čez dan se bo od juga nebo pooblačilo. V torek in sredo bo nekoliko več oblačnosti, nekaj možnosti bo za občasne rahle padavine na južnem delu države države. Nato bo ponovno suho vreme.


Sosednje pokrajine
Danes bo v začetku zmerno, ponekod občasno pretežno oblačno, ob severnem delu Jadrana pa tudi deloma megleno. Čez dan se bo počasi jasnilo. Nekaj več oblačnosti bo ostalo v krajih vzhodno od nas.
Jutri bo ob severnem delu Jadrana ter v sosednjih krajih Italije precej jasno. Drugje bo po nižinah precej megle in nizke oblačnosti, ki se bo popoldne še krepila.


Gorski svet
Danes bo v začetku zmerno do pretežno oblačno, popoldne pa delno jasno. V visokogorju bo pihal zmeren severozahodni veter, v sredogorju pa v glavnem šibak zahodni do severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov približno -3 stopinje Celzija.

Jutri bo pretežno jasno, pod nadmorsko višino približno 1500 m pa bo več oblačnosti zlasti popoldne. Pihal bo rahel, v visokogorju občasno zmeren severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -2 do 2, na višini 2500 metrov približno -3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 14. december:
14.12.1962
Obilne padavine v večjem delu države so ponehale, v nekaterih krajih na vzhodnem delu države so zjutraj izmerili neobičajno veliko 24-urno decembrsko višino padavin. V Kostanjevici na Krki je padlo 69 milimetrov, na Sinjem Vrhu v Beli krajini 67 milimetrov, na Planini pri Sevnici in v Rogaški Slatini pa 64 milimetrov.

14.12.1995
Do jutra je v nekaterih krajih zapadlo precej snega in skupna višina snega je bila v veliko krajih na južnem delu države in vzhodu zelo velika za mesec december. V Sodražici je sneg segal 62 centimetrov visoko, v Čemšeniku v Zasavju in Žetalah v Halozah so ga namerili 60 centimetrov, v Gornji Radgoni 53 centimetrov, v Želimljah južno od Ljubljane 46 centimetrov in v Mariboru 42 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Ilgwang-myeon | video