Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:30
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.12.2016

Vremenska napoved - 1. december 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 1. december 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.12.2016Popoldne bo na zahodnem delu države in deloma v osrednjih krajih delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, drugje pa zmerno do pretežno oblačno. Oblačnost se bo umikala proti severovzhodu. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do približno 10 stopinj Celzija.
Jutri bo na Primorskem v začetku zmerno, ponekod tudi pretežno oblačno, čez dan se bo nebo zjasnilo. Zvečer bo zapihala rahla burja. Drugje bo pretežno jasno, popoldne na vzhodnem delu države zmerno do pretežno oblačno. Zlasti v Prekmurju in deloma na Štajerskem bo pihal severozahodnik, ki bo zvečer ponehal. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do -1, ob morju približno 3, topleje bo tudi ponekod v višjih legah. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 11, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto se bo od jugozahoda nebo pooblačilo, še najmanj oblačno bo na severnem delu države in severovzhodu države. Omembe vrednih padavin ne bo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Malo ohladilo se bo. V nedeljo bo v severni in vzhodni Sloveniji delno jasno, drugje pa zmerno do pretežno oblačno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. decembra 2016

Od ponedeljka do sobote bodo naši kraji v območju visokega zračnega tlaka, ki bo proti koncu tedna nekoliko oslabel. Od srede dalje bo v višinah k nam ponovno dotekal malo toplejši zrak.

Pričakujemo suho vreme, od torka naprej bo prisotna temperaturna inverzija. V ponedeljek in torek bo jasno, zlasti od srede naprej pa bo v zahodni Sloveniji in v višjih legah v glavnem jasno, po nižinah pa bo precej megle ali nizke oblačnosti, nekoliko bolj oblačno pa bo proti koncu tedna.


Sosednje pokrajine
Vzhodno od Slovenije ter v notranjosti Hrvaške bo zmerno, občasno pretežno oblačno, drugje pa v glavnem jasno vreme.
Jutri bo ob severnem delu Jadrana v začetku nekaj oblačnosti, ki se bo čez dan posušila. Drugje bo jasno, popoldne se bo vzhodno od Slovenije prehodno nekoliko nebo pooblačilo. Zvečer bo v Kvarnerju zapihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, v vzhodnih Karavankah in na Pohorju pa zmerno, občasno lahko tudi pretežno oblačno. Baza oblakov bo visoko. Pihal bo zmeren, v visokogorju močan zahodni do severozahodnik. Temperatura na 1500 bo od 1 do 4, na 2500 pa približno -2 stopinji Celzija.

Jutri bo pretežno jasno, v vzhodnem delu slovenskih gora popoldne občasno zmerno do pretežno oblačno in nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Pihal bo zmeren, v visokogorju močan zahodni do severozahodnik. Čez dan se bo hladilo in temperatura na 1500 bo popoldne približno 3, na 2500 pa približno -4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 1. december:
1.12.1976
V višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije je močno deževalo, v visokogorju pa močno snežilo. Do 7. ure zjutraj naslednjega dne so na nekaterih meteoroloških postajah izmerili več kot 200 milimetrov padavin v enem dnevu. V Lepeni na Bovškem je padlo 291 milimetrov, v Revenovšah nad Idrijo 268 milimetrov, v Ukancu 224 milimetrov, v Čepovanu 198 milimetrov in na Zgornjem Jezerskem 172 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Webcam Taza | mangart hike