Nedelja, 23. januar 2022, 00:37
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.11.2016

Vremenska napoved - 4. november 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 4. november 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.11.2016Danes bo precej jasno, popoldne se bo v jugozahodnih krajih zmerno nebo pooblačilo. Ponekod bo začel pihati jugozahodnik.
Čez dan bodo najvišje temperature približno 10, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.
Preko noči bo od jugozahoda oblačnost povečala, le na severnem delu države in vzhodu bo še delno jasno.
Jutri bo v severovzhodnih krajih deloma jasno, drugje bo pretežno oblačno. Že dopoldne bo na Primorskem in Notranjskem pričelo rahlo deževati, popoldne pa se bo dež okrepil in razširil nad osrednjo Slovenijo. Krepil se bo jugozahodnik, ob morju jugo.
Jutranje temperature bodo od 2 do 6, v zatišnih legah severne Slovenije približno 0, ob morju 10, čez dan bodo najvišje temperature pa v glavnem od 10 do 16 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz sobote na nedeljo in v nedeljo bo oblačno s pogostimi padavinami, ponekod tudi nevihtami z močnejšimi nalivi. Razmeroma toplo bo, pihal bo jugozahodni veter, ob morju okrepljen jugo.
V noči iz nedelje na ponedeljek se bo meja sneženja v severni Sloveniji spustila do nadmorske višine približno 800 m.
V ponedeljek bodo padavine oslabele in ponekod prehodno tudi ponehale. Nekoliko ohladilo se bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. novembra 2016

Od torka do nedelje se bo ciklonska aktivnost nad Evropo in Sredozemljem obnavljala. Od lege posameznih ciklonov, oziroma njihove bližine bo odvisna količina padavin in s tem tudi višina meje sneženja.

Večinoma bo oblačno vreme z občasnimi padavinami. Hladno bo, dnevne temperature bodo le približno 5 stopinj Celzija. Meja sneženja bo nizko in se bo lahko občasno ob nekoliko močnejših padavinah ponekod spustila tudi do nižin.


Sosednje pokrajine
Danes bo v glavnem jasno. Popoldne se bo v krajih zahodno od nas oblačnost že povečala.
Jutri bo pretežno oblačno. Tekom dneva se bo dež od jugozahoda razširil nad večino sosednjih pokrajin, le vzhodno od Slovenije bo še deloma jasno. Krepil se bo jugozahodnik, ob Jadranu jugo.


Gorski svet
Danes bo precej jasno z občasno koprenasto oblačnostjo. Čez dan se bo krepil jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa -1 stopinja C.

Jutri bo megleno in pretežno oblačno. Padavine bodo najprej zajele območje Julijcev in Javornikov, popoldne pa se bodo razširile do Pohorja. Snežilo bo nad približno 2100 metri nad morjem. Pihal bo močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa 1 stopinja C.

Vremenski pojavi na dan 4. november:
4.11.1963
Na večini meteoroloških postaj v Ljubljanski kotlini je bila izmerjena najvišja novembrska temperatura v zadnjih desetletjih in tudi drugje je bilo neobičajno toplo za ta letni čas. V Črnomlju se je temperatura dvignila do 23,6 stopinj C, v Novem mestu so namerili 22,8 stopinj C, v Lipah na Barju 22,0 stopinj C, v Ljubljani 21,9 stopinj C in v Volčjem Potoku 20,7 stopinj C

4.11.1980
Od juga je v višinah pritekal vse toplejši zrak, zato je v južni Sloveniji sneg prešel v dež. Zaradi nizkih temperatur pri tleh in obilnih padavin je predvsem Brkine prizadel uničujoč žled. Na meteorološki postaji Mašun pod Snežnikom je do jutra naslednjega dne pri temperaturi med minus 3 stopinj C in minus 8 stopinj C padlo 117 milimetrov padavin, večina v obliki dežja. Na Tatrah v Brkinih so namerili 110 milimetrov, v Podgradu pri Ilirski Bistrici 103 milimetrov, na Vojskem nad Idrijo 87 milimetrov, v Cerknici 80 milimetrov in v Godnjah na Krasu 71 milimetrov padavin.

4.11.1998
V večjem delu Slovenije je obilno deževalo, do jutra naslednjega dne je v veliko krajih padlo nad 100 milimetrov padavin v 48 urah, zato so v nekaterih krajih nastopile velike poplave. Na meteorološki postaji Vogel je padlo 310 milimetrov, v Idriji 264 milimetrov, v Gornjem Gradu 201 milimetrov (181 milimetrov v enem dnevu), na Vojskem nad Idrijo 194 milimetrov, v Žireh 186 milimetrov, v Lučah 170 milimetrov, v Kamniški Bistrici 161 milimetrov, v Senovici pri Šentjurju 138 milimetrov, v Framu pri Mariboru 122 milimetrov ter v Ljubljani in Celju 116 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Bergen Point NY | waterfall bing