Petek, 28. januar 2022, 03:35
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
3.11.2016

Vremenska napoved - 3. november 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 3. november 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 3.11.2016Popoldne bo na zahodnem delu države in severu jasno, tudi drugje se bo postopno delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala rahla do zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 12, na Primorskem do približno 15 stopinj Celzija.
Jutri bo precej jasno, po nižinah bo dopoldne megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 2, ob morju do približno 6, čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 12, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.


Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo na vzhodnem delu države deloma jasno, drugje pretežno oblačno. Dopoldne se bodo na zahodnem delu države pričele pojavljati padavine, ki bodo čez dan postopno zajele osrednje kraje, v noči iz sobote na nedeljo pa se bodo razširile nad vso Slovenijo. Pihal bo jugozahodni veter.
V nedeljo bo oblačno s pogostimi padavinami, na južnem delu države tudi nevihtami. Zapihal bo severovzhodnik. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo popoldne spuščala.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 7. do 12. novembra 2016

Od ponedeljka do petka bodo naši kraji pod vplivom ciklonskih območij v severnem Sredozemlju. V višinah bo nad našimi kraji prevladoval jugozahodni do zahodni zračni tok, v spodnjih plasteh pa veter vzhodne smeri. Ob koncu prihodnjega tedna se bo nad osrednjo Evropo okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

Do petka bo večinoma oblačno vreme z občasnimi padavinami, ki bodo bolj pogoste od ponedeljka do srede. Hladno bo, meja sneženja bo nizko in se bo lahko občasno spustila do nižin. Ob koncu tedna pričakujemo bolj stanovitno vreme.


Sosednje pokrajine
Popoldne se bo postopno povsod delno zjasnilo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla do zmerna, v Kvarnerju občasno tudi močna burja.
Jutri bo jasno, po nižinah bo dopoldne megla.


Gorski svet
Danes bo v Posočju delno jasno, drugje v začetku v glavnem oblačno in ponekod megleno. Čez dan se bo postopno delno ranebo zjasnilo, najkasneje v sredogorju Gorenjske in Koroške. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodni veter, v visokogorju pa severni do severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov približno -6 stopinj Celzija.

Jutri bo precej jasno z občasno koprenasto oblačnostjo. Pihal bo rahel do zmeren zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 0 do 3, na višini 2500 metrov pa -1 stopinja C.

Vremenski pojavi na dan 3. november:
3.11.1970
Za mesec november je bilo predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji zelo toplo. V Svečini v Slovenskih goricah se je temperatura povzpela do 22,5 stopinj C, v Zgornji Ščavnici in Podgradju so namerili 22,4 stopinj C, v Mariboru 21,2 stopinj C, v Gornjem Gradu 19,7 stopinj C in celo v Ratečah je bilo 19,5 stopinj C.

3.11.1972
Izjemno toplo novembrsko popoldne na Primorskem. V Braniku se je ogrelo do 24,3 stopinj C, v Vedrijanu do 24,0 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici do 23,7 stopinj C, v Dragonji do 22,1 stopinj C in v Tolminu do 21,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Taolagnaro | bivak