Nedelja, 23. januar 2022, 01:10
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.11.2016

Vremenska napoved - 26. november 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > november > 26. 11. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 26. november 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.11.2016Popoldne bo oblačno. Zlasti na južnem delu države in zahodu bo občasno deževalo. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 10, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno. Ponekod bodo še rahle padavine. Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do 9, na Primorskem do 12, čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 10, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz nedelje na ponedeljek bodo ponekod še rahle padavine, zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. V ponedeljek bo delno jasno, zlasti v osrednjem delu države bo v začetku še oblačno. Pihal bo jugovzhodni do severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Ohladilo se bo. V torek bo precej jasno. Veter bo oslabel. Še ohladilo se bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 30. novembra do 5. decembra 2016

V sredo bodo naši kraji pod vplivom severnih in severozahodnih višinskih vetrov ter območja visokega zračnega tlaka ki bo nad zahodno in srednjo Evropo ter severnim Sredozemljem in Balkanom. K nam bo dotekal mrzel polarni zrak. V četrtek in petek bo anticiklon oslabel. Od sobote do ponedeljka bo nad našimi kraji predvidoma vztrajala hladna fronta.

V sredo bo v glavnem jasno, jutranje temperature bodo v večjem delu države pod ničlo, dnevne pa le do 5 stopinj Celzija. Severni veter bo počasi slabel. Tudi v četrtek in petek bo še suho vreme. Verjetnost padavin se bo nekoliko povečala od sobote do ponedeljka ko bo od vzhoda začel dotekati ponovno hladnejši in vse bolj vlažen zrak.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno, zlasti v krajih zahodno in južno od nas bo občasno še deževalo.
Jutri bo pretežno oblačno. Ponekod bo še možen rahel dež.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, občasno bodo še možne rahle padavine. Meja sneženja bo med 1700 in 2000 m. Pihal bo rahel do zmeren veter jugovzhodne do jugozahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa približno -1 stopinje Celzija.

Jutri bo oblačno in megleno, še bodo možne rahle padavine. Meja sneženja bo med 1600 in 2000 m. Popoldne bodo višji vrhovi lahko nad nižjim oblačnim slojem, višje pa se bo oblačnost trgala. Pihal bo rahel do zmeren veter vzhodne do severozahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -2 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 26. november:
26.11.1969
Majhen, vendar globok ciklon je zjutraj prešel Slovenijo, zračni tlak je bil pri nas neobičajno nizek. Ob 7. uri zjutraj je na meteoroloških postajah Maribor in Murska Sobota tlak, preračunan na morski nivo, znašal le 985 hPa, v Novem mestu 987 hPa in v Ljubljani 989 hPa.

26.11.2005
Po obilnem nočnem sneženju so v nekaterih krajih v osrednjem in severnem delu Slovenije izmerili najvišjo snežno odejo v mesecu novembru v zadnjih desetletjih. V Zgornjem Tuhinju je ob 7. uri zjutraj višina snega znašala 50 centimetrov, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu so ga namerili 48 centimetrov, v Mozirju 45 centimetrov in v Ljubljani 37 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Tipasa | kamera