Petek, 28. januar 2022, 03:30
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
25.11.2016

Vremenska napoved - 25. november 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > november > 25. 11. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 25. november 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.11.2016Popoldne bo oblačno, dež se bo iznad zahodno polovice Slovenije širil proti vzhodu. V Prekmurju in deloma na Štajerskem bo ostalo v glavnem brez padavin. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 14, ob morju do 16 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno. Dež bo dopoldne postopno ponehal, le ponekod na jugozahodnem delu države bodo popoldne nastale posamezne plohe. Na Primorskem bo pihala rahla burja, ki bo popoldne ponehala. Zjutraj bodo najnižje temperature od 5 do 9, na Primorskem do 12, čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 10, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Po nižinah bo precej megle ali nizke oblačnosti.
V noči iz nedelje na ponedeljek bodo ponekod prehodno rahle padavine, zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. V ponedeljek bo delno jasno, zlasti v osrednjem delu države bo v začetku še oblačno. Pihal bo jugovzhodni do severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Ohladilo se bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 29. novembra do 4. decembra 2016

V torek in sredo bodo naši kraji pod vplivom severnih in severozahodnih višinskih vetrov ter območja visokega zračnega tlak, ki bo nad zahodno in srednjo Evropo ter severnim Sredozemljem in Balkanom. K nam bo dotekal mrzel polarni zrak. V četrtek bo anticiklon oslabel. V petek nas bo od severozahoda prešla hladna fronta. Za njo se bo ponovno okrepil anticiklon.

V torek in sredo bo v glavnem jasno, jutranje temperature bodo v večjem delu države pod ničlo, dnevne pa le do 5 stopinj Celzija. Severni v eter bo počasi slabel. Tudi v četrtek bo še suho vreme. Verjetnost padavin se bo nekoliko povečala v petek in soboto, ko bo tudi malo topleje.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno. Dopoldne bo občasno deževalo ponekod ob severnem delu Jadrana ter v sosednji Italiji, popoldne se bodo padavine širile proti vzhodu. Ob Jadranu bo pihal jugo, ki bo popoldne slabel.
Jutri bo oblačno. Dež bo dopodlne postopno ponehal, le na območju Istre in Kvarnerja ga bo občasno še lahko nekaj. Zjutraj in deloma dopoldne bo ponekod ob severnem delu Jadrana prehodno pihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno. Dopoldne bodo občasne padavine v zahodnih Julijcih ter v hribih severne Primorske in Notranjske, popoldne pa postopno tudi drugje. Le na Pohorju ter morda na skrajnem vzhodu Karavank bo ostalo v glavnem brez padavin. Snežilo bo nad približno 2100 m nad morjem. Pihal bo rahel do zmeren veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 1 stopinje Celzija.

Jutri bo oblačno in megleno, rahle padavine bodo dopoldne postopno ponehale. Meja sneženja bo med 1700 in 2000 m. Popoldne bodo višji vrhovi lahko nad nižjim oblačnim slojem, višje pa se bo oblačnost trgala. Pihal bo rahel do zmeren veter jugovzhodne do jugozahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno 0 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 25. november:
25.11.1962
Na vzhodnem delu države je do jutra v preteklih 24 urah zapadlo precej snega, zato je višina snežne odeje v veliko krajih dosegla rekordno novembrsko vrednost. V Mislinji na južni strani Pohorja so namerili 70 centimetrov, v Logarski Dolini 68 centimetrov, v Pleskem pri Hrastniku 60 centimetrov, v Zgornji Ščavnici v Slovenskih goricah 55 centimetrov, v Semiču 51 centimetrov, v Solčavi 49 centimetrov in v Murski Soboti 43 centimetrov snega. Čez dan je padlo še nekaj snega, zato so v nekaterih krajih zjutraj naslednjega dne namerili tudi več snega: v Kančevcih na Goričkem 64 centimetrov, v Slovenskih Konjicah 43 centimetrov, v Cankovi v Pomurju 42 centimetrov in v Rogaški Slatini 36 centimetrov.

25.11.1965
Jutro je bilo mrzlo, v nekaterih krajih najhladnejše v mesecu novembru v zadnjih desetletjih. V Ambrusu na Dolenjskem se je temperatura spustila do minus 21,7 stopinj C, v Kočevju so namerili minus 20,2 stopinj C, v Zgornjih Bitnjah pri Kranju minus 16,5 stopinj C, v Mariboru minus 13,6 stopinj C, v Ilirski Bistrici minus 12,6 stopinj C, v Velikih Dolencih na Goričkem minus 12,2 stopinj C in v Kubedu v Slovenski Istri minus 8,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Tsarevo | oglasi