Nedelja, 23. januar 2022, 01:05
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.11.2016

Vremenska napoved - 22. november 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > november > 22. 11. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 22. november 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.11.2016Danes bo na vzhodnem delu države delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Dopoldne bo ponekod megleno. Zlasti v zahodnih krajih bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 17 stopinj Celzija.
Jutri bo na vzhodnem delu države delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, zjutraj bo ponekod megla. Drugje bo v glavnem oblačno. Zlasti v zahodni Sloveniji bo občasno deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 12, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 18 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo v vzhodni Sloveniji deloma jasno, drugje pretežno oblačno. Zlasti v zahodni polovici države bo občasno deževalo.
V petek bo v glavnem oblačno. Čez dan se bo dež postopno razširil nad večji del Slovenije.
V četrtek in petek bo še pihal južni do jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. novembra do 1. decembra 2016

V soboto bo naše kraje prešla vremenska fronta. Od nedelje naprej kaže na prodor polarnega zraka iznad severne Evrope proti srednji Evropi in Alpam.

V soboto in nedeljo bo oblačno s padavinami. Zapihal bo severovzhodnik in ohladilo se bo. V prihodnjem tednu bo verjetnost za padavine majhna. Ohladilo se bo. Jutranje temperature bodo od torka naprej marsikje pod ničlo.


Sosednje pokrajine
Danes bo v sosednjih pokrajinah Italije, v Istri in Kvarnerju pretežno oblačno in občasno deževno vreme. Drugje bo delno jasno in v glavnem suho. Pihal bo veter južnih smeri.
Jutri bo v krajih zahodno in južno od nas v glavnem oblačno z občasnimi padavinami, drugje pa delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod bo pihal veter južnih smeri.


Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno in ponekod megleno. Zlasti v hribih zahodne in južne Slovenije bodo občasno padavine. Meja sneženja bo nad približno 2300 m nadmorske višine. Pihal bo v glavnem šibak jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 1 stopinja C.

Jutri bo pretežno oblačno in ponekod megleno. Zlasti v Julijcih in hribih južne Slovenije bodo občasne padavine. Meja sneženja bo nad približno 2500 m nadmorske višine. Pihal bo v glavnem šibak jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa od približno 2 stopinji Celzija.

Vremenski pojavi na dan 22. november:
22.11.1978
Nad južno polovico je bilo obsežno območje visokega zračnega tlaka, v Sloveniji so bile izmerjene neobičajno visoke vrednosti. V Ljubljani je čez dan tlak, preračunan na morski nivo, dosegel 1042 hPa, v Novem mestu in na Letališču Maribor 1041 hPa ter v Portorožu 1036 hPa.

22.11.1999
Do jutra je v večjem delu države zapadlo približno 20 centimetrov snega v minulih 24 urah in v veliko krajih se je snežna odeja odebelila do rekordne vrednosti za mesec november. Na padavinskih meteoroloških postajah Mrzla Rupa na Idrijskem in Trava nad dolino Kolpe so namerili 105 centimetrov debelo snežno odejo, na Lisci je sneg segal 80 centimetrov visoko, v Postojni in Dobličah pri Črnomlju 60 centimetrov, v Žireh 55 centimetrov, v Litiji 51 centimetrov, v Podgradu pri Ilirski Bistrici 46 centimetrov, v Škofji Loki in na Vrhniki 45 centimetrov ter v Celju 32 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Kemi I | hribi