Nedelja, 23. januar 2022, 00:35
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
21.11.2016

Vremenska napoved - 21. november 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > november > 21. 11. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 21. november 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 21.11.2016Danes bo v severovzhodni Sloveniji delno jasno in suho. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno. Zlasti v zahodni in južni Sloveniji bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 17, na severozahodu približno 10 stopinj Celzija.
Jutri bo na vzhodnem delu države delno jasno, zjutraj ponekod tudi megleno. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno. V zahodnih krajih bo občasno deževalo. Še bo pihal jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do 10, na Primorskem do 14, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 17 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo in v četrtek bo na vzhodnem delu države delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugje bo v glavnem oblačno. V zahodni Sloveniji bo občasno deževalo. Razmeroma toplo bo, še bo pihal južni do jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 25. do 30. novembra 2016

Naši kraji bodo do sobote na obrobju obsežnega ciklonskega območja s središčem nad zahodno Evropo in zahodnim Sredozemljem. Nad našimi kraji bodo vztrajali vlažni jugozahodni vetrovi. Od nedelje naprej kaže na prodor polarnega zraka iznad severne Evrope proti vzhodnim Alpam in Balkanu.

Do sobote bo v zahodni polovici države občasno deževalo, vendar količnisko padavin ne bo veliko. Drugje bo večinoma suho vreme, na vzhodnem delu države bodo tudi pogosta sončna obdobja. Dokaj toplo bo. Ob koncu tedna se verjetnost za padavine poveča tudi v osrednji in vzhodni Sloveniji. Od nedelje naprej kaže na hladnejše vreme, verjetnost za padavine pa je od ponedeljka naprej ponovno nizka.


Sosednje pokrajine
Danes bo ob severnem delu Jadrana in v Furlaniji Julijski krajini oblačno z občasnim dežjem, drugje bo v glavnem brez padavin vreme. Pihal bo veter južnih smeri.
Jutri se bo v sosednjih pokrajinah Italije, v Istri in Kvarnerju nadaljevalo pretežno oblačno in občasno deževno vreme. Drugje bo delno jasno in v glavnem suho. Pihal bo veter južnih smeri.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, zlasti v Julijcih in v hribih južne Slovenije bodo občasno padavine. Meja sneženja bo nad približno 2200 m nadmorske višine. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa od približno 0 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno oblačno in ponekod megleno. Zlasti v hribih zahodne in južne Slovenije bodo občasne padavine. Meja sneženja bo nad približno 2200 m nadmorske višine. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa od približno 1 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 21. november:
21.11.1971
Prejšnji večer se je nebo zjasnilo, zaradi sveže snežne odeje pa se je v mirni in jasni noči v nekaterih krajih na Notranjskem in Dolenjskem zelo močno ohladilo - sledeče jutro je bilo izjemno mrzlo. V Babnem Polju so izmerili minus 26,8 stopinj C, v Novi vasi na Blokah je termometer pokazal minus 26,0 stopinj C, v Ambrusu minus 21,5 stopinj C, na Rakitni minus 21,4 stopinj C, v Šmarju-Sapu minus 18,1 stopinj C in v Postojni minus 17,3 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | La Marsa | hike