Nedelja, 23. januar 2022, 00:53
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.11.2016

Vremenska napoved - 2. november 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 2. november 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.11.2016Popoldne bo v severovzhodnih krajih delno jasno, drugje pretežno oblačno, ponekod na zahodnem delu države tudi megleno. Zlasti na Primorskem, Notranjskem in ponekod v osrednjem delu države bo občasno rahlo deževalo ali rosilo, proti večeru pa tudi v jugovzhodnih krajih. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 17 stopinj Celzija.
Zvečer bo dež na zahodnem delu države ponehal, občasno pa bo rahlo deževalo zlasti v južni in ponekod v osrednjem delu Slovenije. V Prekmurju in na Štajerskem bo prehodno zapihal severovzhodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 7, v Gornjesavski dolini približno 0, na Primorskem do približno 11 stopinj Celzija.
Jutri dopoldne bodo padavine povsod ponehale, popoldne se bo nebo zjasnilo. Na Primorskem bo pihala rahla do zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 12, na Primorskem do približno 15 stopinj Celzija.


Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo v glavnem jasno z dopoldansko meglo po nekaterih nižinah. Jutro bo sveže.
V soboto bo na vzhodnem delu države delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, drugje pretežno oblačno. Dopoldne se bodo na zahodnem delu države pričele pojavljati padavine, ki bodo čez dan postopno zajele osrednje kraje, v noči iz sobote na nedeljo pa se bodo razširile nad vso Slovenijo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. novembra 2016

Od nedelje do četrtka bodo naši kraji pod vplivom obširnega ciklonskega območja, ki bo v ponedeljek prehodno oslabelo. Prevladoval bo jugozahodni do zahodni zračni tok. Po nedelji bo zračna masa nad nami ponovno hladnejša.

Večinoma bo oblačno vreme s pogostimi padavinami, ki jih bo več v zahodnih in deloma osrednjih krajih, manj pa na severovzhodu, kjer bo tudi več možnosti za daljše prekinitve padavin. Meja sneženja se bo v začetku tedna predvidoma znižala, vendar natančnejše višine še ne moremo napovedati.


Sosednje pokrajine
Danes bo v sosednjih pokrajinah Italije, v Istri in v Kvarnerju pretežno oblačno. Občasno bo rahlo deževalo. V krajih severno in vzhodno od nas bo še delno jasno, proti večeru pa se bodo tudi v krajih vzhodno in severno od nas začele pojavljati rahle padavine.
Jutri bo v začetku povsod oblačno, dopoldne bo ponekod na Hrvaškem še nekaj dežja. Od severa in zahoda se bo čez dan jasnilo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla do zmerna, v Kvarnerju tudi močna burja.


Gorski svet
Danes bo na Pohorju ter v vzhodnih Karavankah delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Drugje bo pretežno oblačno, tudi megleno, nad približno 1800 do 2000 m pa bo ostalo deloma jasno. Zlasti v hribih severne Primorske in Notranjske bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo zmeren do močan zahodnik, le severovzhodu bo veter šibkejši. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno 0 stopinj Celzija.

Jutri bo v začetku oblačno in ponekod megleno, čez dan se bo postopno delno ranebo zjasnilo. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodni veter, v visokogorju pa severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -2 do 0, na višini 2500 metrov pa približno -6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 2. november:
2.11.1941
Potem, ko je 23. oktobra v nekaterih krajih padlo veliko snega, je tokrat na debelo zamedlo večji del Slovenije. Zjutraj so na meteorološki postaji Babno Polje namerili 88 centimetrov snega, v Novih selih pri Kočevju 65 centimetrov, v Kranjski Gori 54 centimetrov, v Cerknici 48 centimetrov, na Bledu 34 centimetrov, v Ljubljani 33 centimetrov, na Pleskem pri Hrastniku 24 centimetrov in v Mariboru 14 centimelja dežja!

2.11.1963
Do jutra je v višje ležečih predelih zahodne Slovenije padlo zelo veliko padavin. V Kneških Ravnah pod Voglom so izmerili 278 milimetrov, v Zabičah pri Ilirski Bistrici 261 milimetrov, v Bovcu 229 milimetrov, v Ukancu v Bohinju 210 milimetrov, na Vojskem nad Idrijo 197 milimetrov in na Hrušici pri Colu 151 milimetrov. Nasprotno v enakem obdobju v nekaterih krajih na severovzhodu Slovenije ni padla niti kaptrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sao Martinho do Porto | panorama