Nedelja, 23. januar 2022, 00:57
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
19.11.2016

Vremenska napoved - 19. november 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > november > 19. 11. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 19. november 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 19.11.2016Popoldne bo oblačno in deževno. Pihal bo okrepljen južni veter, ob morju jugo. Temperature bodo od 9 do 17 stopinj Celzija.
Preko noči bodo padavine v glavnem ponehale. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 9, ob morju do 11 stopinj Celzija.
Jutri bo na severovzhodu zmerno do pretežno oblačno, drugje bo v glavnem oblačno, zlasti v Posočju in v nekaterih predelih južne Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 16 stopinj Celzija.

Opozorilo: Do sobote zvečer bo zlasti v zahodni, južni ter deloma osrednji Sloveniji močneje deževalo.
V ponedeljek in torek bo na vzhodnem delu države delno jasno, drugje bo v glavnem oblačno, v zahodni Sloveniji bo občasno deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 23. do 28. novembra 2016

Naši kraji bodo na obrobju obsežnega ciklonskega območja s središčem nad zahodno Evropo, ki se bo proti koncu tedna predvidoma pomaknilo proti osrednji Italiji in potem naprej proti južnemu Balkanu. V višinah bo z jugozahodni veterom k nam še naprej pritekal dokaj topel in vlažen zrak.

V zahodni Sloveniji bo občasno deževalo, vendar količina padavin bo razmeroma majhna. Drugje ob prevladovalo suho vreme, na vzhodnem delu države bodo tudi pogosta sončna obdobja. Toplo bo. Ob koncu tedna se bo nekoliko povečala možnost za padavine tudi v osrednjem delu Slovenije.


Sosednje pokrajine
Po vseh sosednjih pokrajinah bo oblačno in deževno, le vzhodno od Slovenije bo dopoldne še suho. Pihal bo jugozahodni veter, v Kvarnerju okrepljen jugo. V noči iz sobote na nedeljo bodo padavine v glavnem ponehale, le v sosednjih pokrajinah Italije in Hrvaške bo občasno še deževalo.
Jutri bo pretežno oblačno, v Gorskem Kotarju, Kvarnerju in tudi ponekod v Istri bo občasno še deževalo, več sonca pa bo v krajih severno in vzhodno od nas.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s padavinami. Meja sneženja bo med 1700 in 2100 m nadmorske višine. Pihal bo močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura na zahodnem delu države približno 3, na vzhodnem delu države pa približno 6, na višini 2500 metrov pa bo od -1 do 1 stopinje C

Jutri bo oblačno in megleno, zlasti v Julijcih in v hribih južne Slovenije bodo občasno še rahle padavine, meja sneženja bo v glavnem nad 2000 m nadmorske višine. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa od približno 0 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 19. november:
19.11.1902
Čez dan je bilo za mesec november zelo hladno. Ob drugi uri popoldne so na meteorološki postaji Mašun pod Snežnikom (1003 m) namerili mrzlih minus 11,4 stopinj C, v Postojni je bilo minus 6,7 stopinj C, v Cerknici minus 6,3 stopinj C, v Celju minus 5,8 stopinj C in v Ljubljani minus 3,8 stopinj C.

19.11.1999
Zlasti v južni in vzhodni Sloveniji je obilno snežilo, v nekaterih krajih je snežna odeja zjutraj naslednjega dne dosegla največjo višino v mesecu novembru v zadnjih desetletjih. V Kočevju je zapadlo 40 centimetrov, skupna višina snega je dosegla 65 centimetrov, v Laškem je bilo novega snega 35 centimetrov (skupaj 41 centimetrov), v Šentjurju 35 centimetrov (41 centimetrov), na Letališču Maribor 32 centimetrov (35 centimetrov) in na Pokojišču pri Vrhniki 26 centimetrov (65 centimetrov).

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Lwandile | gora