Nedelja, 23. januar 2022, 00:24
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
18.11.2016

Vremenska napoved - 18. november 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > november > 18. 11. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 18. november 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 18.11.2016Danes bo na severovzhodu v začetku še nekaj sonca, potem se bo tudi tam nebo pooblačilo. Drugje bo pretežno oblačno, ponekod na Primorskem bo tudi megleno. Padavine se bodo med dnevom od zahoda počasi širile proti vzhodu. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 15 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno in deževno. Pihal bo okrepljen južni veter, ob morju jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 5 do 10, na Primorskem do 13, čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 16, v gornjesavski dolini približno 7 stopinj Celzija.

Opozorilo: Od petka zvečer do sobote zvečer bo močneje deževalo zlasti v zahodni in južni Sloveniji.
V noči iz sobote na nedeljo bo dež v večjem delu države postopno ponehal. V nedeljo bo v vzhodni polovici države v glavnem suho, na zahodnem delu države pa bo ponekod še možen rahel dež. Še bo pihal jugozahodni veter. V ponedeljek bo na vzhodnem delu države delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. V zahodni polovici države bo občasno deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 22. do 27. novembra 2016

Od torka do četrtka bo nad zahodno Evropo obsežen ciklon, naši kraji pa na zahodnem robu območja visokega zračnega tlaka s središčem nad Rusijo. V višinah bo od jugozahoda k nam dotekal topel in razmeroma vlažen zrak. V četrtek se bo ciklon s fronto pomaknil nad zahodno Sredozemlje, v petek pa se nam bo vremenska motnja približala. V nižjih plasteh ozračja se bo veter obračal na vzhodni veter.

Od torka do četrtka bo pri nas prevladovalo suho vreme, le v zahodni Sloveniji bo občasno deževalo, vendar količina padavin bo razmeroma majhna. Največ jasnine bo na vzhodnem delu države. Toplo bo. Od petka naprej je verjetnost za padavine večja.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih zahodno in južno od nas oblačno, občasno bo deževalo. Proti vzhodu in severu bo oblačnosti manj, vendar se bo čez dan povečevala. Tam bo do večera v glavnem brez padavin. Ob severnem delu Jadrana bo pihal jugo. Toplo bo.
Jutri bo v vseh sosednjih pokrajinah oblačno in deževno. Pihal bo jugozahodni veter, v Kvarnerju okrepljen jugo. V noči iz sobote na nedeljo bodo padavine v glavnem ponehale, le v sosednjih pokrajinah Italije in Hrvaške bo občasno še lahko deževalo.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, le na Pohorju ter deloma v vzhodnih Karavankah bo zjutraj in morda dopoldne oblačnosti manj. Padavine bodo na zahodnem delu države že zjutraj, drugje pa postopno dopoldne, popoldne tudi dlje proti vzhodu. Meja sneženja bo med 1600 in 2100 m. Pihal bo močan jugozahodni veter, ki bo nekoliko šibkejši v zahodnih Julijskih Alpah. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa od -1 do 1 stopinje Celzija.

Jutri bo oblačno s padavinami. Meja sneženja bo med 1700 in 2100 m nadmorske višine. Pihal bo močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura na zahodnem delu države približno 3, na vzhodnem delu države pa približno 6, na višini 2500 metrov pa od -1 do 1 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 18. november:
18.11.1940
Ekstremno obilne padavine v zahodnem delu Slovenije so se po štirih dneh končno unesle. V Soči je v štirih dneh padlo 604 milimetrov, v Bovcu 533 milimetrov, pri Koči na Snežniku 455 milimetrov ter v Revenovšah nad Idrijo 432 milimetrov padavin. V Reziji je bilo padavin še precej več, v kraju Koritu so izmerili 856 milimetrov padavin!

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Lowestoft | abc hiker