Nedelja, 23. januar 2022, 01:46
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.11.2016

Vremenska napoved - 17. november 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > november > 17. 11. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 17. november 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.11.2016Popoldne bo na severovzhodu delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 13 stopinj Celzija.
Jutri bo na severovzhodu v začetku še nekaj sonca, potem se bo tudi tam nebo pooblačilo. Drugje bo pretežno oblačno, zlasti v zahodni polovici države bo že v prvem delu dneva občasno deževalo, popoldne pa se bo dež širil proti vzhodu. Pihal bo jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 4 do 8, v zatišnih legah severne Slovenije približno 2, ob morju 10, čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 15 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo oblačno in deževno. Ob morju bo pihal jugo. Do nedelje zjutraj bo dež ponehal. Čez dan bo v glavnem suho, zlasti na južnem delu države in zahodu pa bo občasno še deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 21. do 26. novembra 2016

Od ponedeljka do četrtka bo nad zahodno Evropo obsežen ciklon, naši kraji pa na zahodnem robu območja visokega zračnega tlaka s središčem nad Rusijo. V višinah bo od jugozahoda k nam dotekal topel in razmeroma vlažen zrak. V četrtek se bo ciklon pomaknil nad zahodno Sredozemlje in proti koncu tedna predvidoma vplival na vreme pri nas.

Od ponedeljka bo četrtka bo pri nas prevladovalo suho vreme, le v zahodni Sloveniji bo občasno deževalo, vendar količina padavin bo razmeroma majhna. Toplo bo. Proti koncu tedna bodo padavine postajale verjetnejše, na vzhodnem delu države najbrž šele v soboto.


Sosednje pokrajine
Danes dopoldne se bo od severozahoda nebo zjasnilo, pretežno oblačno pa bo ostalo v Kvarnerju, popoldne pa se bo nebo pooblačilo tudi ob severnem delu Jadrana ter v hribih severne Italije. V Gorskem Kotarju bo popoldne ponekod rahlo deževalo ali rosilo. Razmeroma toplo bo.
Jutri bo v krajih zahodno od nas ter v severozahodni Hrvaški oblačno, občasno bo deževalo. Proti vzhodu in severu bo oblačnosti manj, vendar se bo čez dan povečevala. Tam bo do večera v glavnem brez padavin. Ob severnem delu Jadrana bo pihal jugo. Toplo bo.


Gorski svet
Danes bo v začetku zmerno do pretežno oblačno, dopoldne se bo od severozahoda nebo zjasnilo. Čez dan bodo nastajali oblaki vzdolž hribov Notranjske in severne Primorske ter na južnih in zahodnih obronkih Julijskih Alp. Pihal bo zmeren, ponekod tudi okrepljen veter zahodnih smeri, ki se bo proti večeru krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 2 do 5, na višini 2500 metrov pa približno 1 stopinja C.

Jutri bo oblačno in megleno, le na Pohorju ter deloma v vzhodnih Karavankah bo zjutraj in morda dopoldne oblačnosti manj. Padavine bodo na zahodnem delu države že zjutraj, drugje pa postopno dopoldne, popoldne tudi dlje proti vzhodu. Meja sneženja bo med 1600 in 2100 m. Pihal bo močan jugozahodni veter, ki bo nekoliko šibkejši v zahodnih Julijskih Alpah. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa od -1 do 1 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 17. november:
17.11.1966
Do jutra je v nekaterih krajih v notranjosti Slovenije zapadlo veliko novega snega, v nekaterih krajih je precej snega zapadlo še čez dan. Na postaji Podtabor blizu Ribnice na Dolenjskem je dvodnevna vsota novega snega znašala 63 centimetrov, v Podlipju nad Muto 61 centimetrov, v Novi vasi na Blokah 59 centimetrov, na Pleskem pri Hrastniku 50 centimetrov, na Mestnem Vrhu pri Ptuju 49 centimetrov in v Logatcu 40 centimetrov.

17.11.1975
Neobičajno obilne padavine v nekaterih krajih v jugozahodni Sloveniji, do jutra naslednjega dne je v nekaterih krajih padlo približno 200 milimetrov padavin v enem dnevu. V Podgradu pri Ilirski Bistrici so izmerili 209 milimetrov, v Slavini pri Postojni 178 milimetrov, v Zabičah pri Ilirski Bistrici 172 milimetrov, na Tatrah v Brkinih 160 milimetrov in na Razdrtem pri Postojni 151 milimetrov.

17.11.1995
Do jutra je v nekaterih krajih v zahodni Sloveniji padlo preko 200 milimetrov padavin v enem dnevu. V Kneških Ravnah nad dolino Bače je padlo 237 milimetrov, v Črnem Vrhu nad Idrijo 224 milimetrov, na Lokvah na Trnovski planoti 217 milimetrov, na Livku pod Matajurjem 214 milimetrov in v Ligu nad Kanalom 192 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Hondeklip Bay | formenton