Nedelja, 23. januar 2022, 01:40
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.11.2016

Vremenska napoved - 13. november 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > november > 13. 11. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 13. november 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.11.2016Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno. Na Primorskem bo proti večeru zapihala rahla burja. Temperature bodo od 3 do 7, na Goriškem in ob morju približno 11 stopinj Celzija.
Jutri bo precej jasno. Ponekod po nižinah bo v prvem delu dneva megla ali nizka oblačnost, ki lahko ponekod v osrednji in vzhodni Sloveniji vztraja tudi še popoldne. Na Primorskem bo pihala rahla do zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -7 do -2, na Primorskem približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo precej jasno, v prvem delu dneva bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo slabela. V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, megla ali nizka oblačnost se bo po nekaterih nižinah lahko zadržala večino dneva.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. novembra 2016

Do nedelje bo nad zahodno in srednjo Evropo ciklonsko območje, v višinah bo z jugozahodnimi vetrovi pritekal topel in vlažen zrak. Od ponedeljka naprej je razvoj vremena še negotov.

V četrtek bo še suho vreme z meglo po nižinah v jutranjih urah. Čez dan bo zapihal jugozahodnik. V petek bo na vzhodnem delu države še nekaj sonca, v zahodnih krajih pa bo pričelo deževati. V soboto se bo dež razširil na vso Slovenijo, meja sneženja bo predvidoma na približno 1800 m. Tudi v nedeljo bo občasno še deževalo. V ponedeljek in torek je bolj verjeten občasen dež kot pa suho vreme.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno, po nekaterih nižinah bo v prvem delu dneva megla. Čez dan se bo od zahoda oblačnost povečala. V krajih južno od nas lahko prehodno rahlo dežuje. Proti večeru bo v Kvarnerju zapihala rahla burja.
Jutri bo precej jasno, v prvem delu dneva bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno jasno. Čez dan se bo od zahoda povečala koprenasta oblačnost, ki bo popoldne postajala vse gostejša. Na Pohorju in v vzhodnih Karavankah bo pihal rahel do zmeren severni do severozahodnik, drugje pa šibak veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -3 do -6, na višini 2500 metrov pa približno -8 stopinj Celzija.

Jutri pretežno jasno. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -6, na višini 2500 metrov pa približno -8 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 13. november:
13.11.1948
Vzhodno od slovenskih krajev je bilo jedro močnega anticiklona, ki se je raztezal nad večino Evrope. Ob 7. uri zjutraj je v Mariboru tlak, preračunan na morski nivo, dosegel 1041 hPa, v Ljubljani in Celju pa 1040 hPa.

13.11.1985
Po skoraj točno letu dni je Cerkljansko in Idrijsko znova, tokrat še huje, prizadel žled. Do jutra je na padavinski postaji Idrija padlo 113 milimetrov padavin (večinoma dežja) v preteklih 48 urah; na meteorološki postaji Na Stanu so namerili 103 milimetrov, na Vojskem 85 milimetrov in v Cerknem 76 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sao Martinho do Porto | panorama