Nedelja, 23. januar 2022, 01:11
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.11.2016

Vremenska napoved - 12. november 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > november > 12. 11. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 12. november 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.11.2016Popoldne bodo rahle padavine ponehale tudi na vzhodnem delu države države in od zahoda se bo jasnilo. Burja na Primorskem bo ponehala, severnik na Gorenjskem ter na Štajerskem in v Prekmurju bo počasi slabel. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 7, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.
Preko noči se bo nebo zjasnilo tudi na vzhodem delu Slovenije, ponekod po nižinah bo nastala megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od -7 do 0, ob morju približno 5 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku precej jasno, dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Proti poldnevu se bo nebo pooblačilo na Primorskem, zopet bo zapihala rahla burja. Drugje bo popoldne več koprenaste oblačnosti, ki bo postajala vse gostejša, proti večeru se bo bolj nebo pooblačilo tudi ponekod v osrednji in južni Sloveniji. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 7, na Goriškem in ob morju od 10 do 12 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo na Primorskem in v severozahodnih krajih delno jasno, na Primorskem bo pihala zmerna burja. Drugje se bo v glavnem zadrževala nizka oblačnost. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Hladno bo. Podobno vreme bo v začetku tudi v torek, čez dan pa se bo nizka oblačnost počasi redčila, burja na Primorskem pa bo slabela.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. novembra 2016

V sredo bo območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo začelo slabeti. Nad Severno polovico Evrope bo nastal obsežen in globok ciklon s središčem nad Islandijo. Vremenska fronta se bo v petek približala Alpam, v soboto pa bo nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem predvidoma nastal ciklon, ki se bo v nedeljo že umikal proti jugovzhodu. Ni še zanesljivo, katero pot bo ubral, lahko da se bo pomikal zahodneje od slovenskih krajev. Nad Alpami in srednjo Evropo se bo v nedeljo zračni talk ponovno okrepil.

Do petka bo predvidoma prevladovalo suho vreme. Po nižinah bo nekaj megle ali nizke oblačnosti, ob dotoku toplejšega zraka v višinah bo nastajal temperaturni obrat. Ob koncu tedna se bo verjetnost dežja postopno povečala. Ohladitev je zaenkrat bolj malo verjetna.


Sosednje pokrajine
Danes dopoldne se bo v krajih zahodno od nas začelo jasniti. Drugje bo v začetku oblačno, padavine bodo slabele in do večera ponehale tudi na Hrvaškem. Burja ob severnem delu Jadrana bo slabela, v Kvarnerju bo dopoldne še močna.
Jutri bo delno jasno, po nekaterih nižinah bo v prvem delu dneva megla. Čez dan se bo do zahoda oblačnost povečala, vendar bo v začetku precej prosojna, gostejša bo le ob severnem delu Jadrana. Proti večeru bo v Kvarnerju zapihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku oblačno in megleno. Sneženje bo dopoldne povsod ponehalo, najkasneje na Pohorju. Popoldne se bo najprej jasnilo v Julijcih, potem postopno tudi drugje. Pihal bo v glavnem močan severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa -8 stopinj Celzija.

Jutri bo v začetku pretežno jasno. Čez dan se bo od zahoda povečala koprenasta oblačnost, ki bo popoldne postajala vse gostejša. Na Pohorju in v vzhodnih Karavankah bo pihal rahel do zmeren severni do severozahodnik, drugje pa šibak veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -3 do -6, na višini 2500 metrov pa od -7 do -9 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 12. november:
12.11.1934
Do 9. ure zjutraj veliko padavin v 24-urah: Koča na Snežniku 144 milimetrov, Zabiče 119 milimetrov, Sežana 113 milimetrov, Črni Vrh nad Idrijo 109 milimetrov, Podkraj 92 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Haarlem | abc hiker