Nedelja, 23. januar 2022, 00:38
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.11.2016

Vremenska napoved - 11. november 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > november > 11. 11. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 11. november 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.11.2016Danes bo v glavnem oblačno. Padavine se bodo okrepile in razširile nad večji del Slovenije. Po nižinah bo v začetku deževalo, zvečer in v noči iz petka na soboto pa bo zlasti na vzhodnem delu države in jugu države lahko snežilo do nižin. Na Primorskem bo zvečer zapihala zmerna do močna burja, ponekod drugje pa severni do severovzhodnik. Sredi dneva bodo temperature od 2 do 7, na Primorskem približno 10 stopinj, popoldne in zvečer pa se bo hladilo.
Jutri bo v začetku pretežno oblačno, sredi dneva bodo padavine v glavnem ponehale. Čez dan se bo od zahoda postopno delno jasnilo. Burja na Primorskem bo oslabela in ponehala, na Štajerskem in v Prekmurju pa bo še pihal severni do severozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 5, v alpskih dolinah približno -4, ob morju 7, čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

Opozorilo: V noči iz petka na soboto in v soboto zjutraj so možni hitrejši porasti manjših rek na južnem delu države in vzhodu, predvsem pa v severovzhodni Sloveniji.
V nedeljo bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. V prvem delu dneva bo ponekod po nižinah megla. Na Primorskem se bo popoldne nebo pooblačilo.
V ponedeljek bo v vzhodni Sloveniji pretežno oblačno, drugje delno jasno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 15. do 20. novembra 2016

Od torka do petka bo nad srednjo Evropo in Alpami vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo potem ob koncu tedna postopno oslabelo. V petek se bo smer višinskih vetrov iz severne začela obračati na jugozahodno.

Od torka do petka bo predvidoma prevladovalo suho vreme. Po nižinah bo precej megle ali nizke oblačnosti, ob dotoku toplejšega zraka v višinah bo nastajal temperaturni obrat. Ob koncu tedna se bo verjetnost dežja postopno povečala.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno, v začetku se bodo padavine začele pojavljati v krajih južno od nas, popoldne pa bodo zajele vse sosednje pokrajine. V noči iz petka na soboto bo ponekod na severnem delu države Hrvaške tudi snežilo. Ob severnem delu Jadrana bo zvečer zapihala zmerna burja.
Jutri bo v krajih zahodno od nas delno jasno, drugje pretežno oblačno. Padavine bodo popoldne ponehale tudi v krajih vzhodno in južno od nas. Burja ob severnem delu Jadrana bo čez dan slabela.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, sredi dneva in popoldne bo snežilo. Zmeren jugozahodnik bo popoldne obračal na vzhodno do severovzhodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa -8 stopinj Celzija.

Jutri bo v začetku oblačno in ponekod tudi megleno. Padavine bodo dopoldne v glavnem ponehale, najkasneje na Pohorju. Popoldne se bo v začetku delno jasnilo v Julijcih, potem postopno tudi drugje. Pihal bo v glavnem močan severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa -9 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 11. november:
11.11.1977
Neobičajno, v veliko krajih rekordno topel novembrski dan v višjih legah. V Ambrusu na Dolenjskem se je živo srebro povzpelo na 24,0 stopinj C, na Miklavškem hribu nad Celjem pa s 23,1 stopinj C ni bilo dosti hladneje. V Kleniku pri Vačah so izmerili 21,0 stopinj C, v Babnem Polju 20,0 stopinj C, v Postojni 19,8 stopinj C, na Zgornjem Jezerskem 19,1 stopinj C in na Kredarici 11,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Portland ME | waterfall bing