Nedelja, 23. januar 2022, 00:12
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.11.2016

Vremenska napoved - 10. november 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > november > 10. 11. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 10. november 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.11.2016Popoldne bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ponekod bo zapihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 10 stopinj Celzija.
Preko noči se bo od jugozahoda ponovno nebo pooblačilo. Jutranje temperature bodo v severnih krajih malo pod 0, drugje od 1 do 5, ob morju približno 8 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno. Na južnem delu države bodo že dopoldne manjše padavine, ki se bodo sredi dneva okrepile in razširile nad večji del Slovenije. Najmanj jih bo v zahodnih krajih. Po nižinah bo v začetku deževalo, zvečer in v noči iz petka na soboto pa bo zlasti na vzhodnem delu države in jugu države lahko snežilo do nižin. Na Primorskem bo zvečer zapihala zmerna burja, ponekod drugje pa severni do severovzhodnik. Sredi dneva bodo temperature od 2 do 7, na Primorskem približno 10, popoldne pa se bo hladilo.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Do sobote zjutraj bodo padavine v glavnem ponehale.
V soboto bo na Primorskem v glavnem jasno, burja bo oslabela in ponehala. Drugje bo v začetku pretežno oblačno, čez dan pa se bo od zahoda delno zjasnilo. Na Štajerskem in v Prekmurju bo še pihal severni do severozahodnik.
V nedeljo bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. V prvem delu dneva bo ponekod po nižinah megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. novembra 2016

Od torka do petka bo nad srednjo Evropo in Alpami vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo potem ob koncu tedna oslabelo. V petek se bo smer višinskih vetrov iz severne začela obračati na jugozahodno.

Od ponedeljka do petka bo predvidoma prevladovalo suho vreme. Po nižinah bo precej megle ali nizke oblačnosti, ob dotoku toplejšega zraka v višinah bo nastajal temperaturni obrat. Ob koncu tedna se bo verjetnost dežja postopno povečala.


Sosednje pokrajine
Danes dopoldne bo večinoma oblačno vreme, manjše padavine bodo ponehale tudi v krajih vzhodno od nas. Sredi dneva in popoldne se bo oblačnost ponekod trgala.
Jutri bo oblačno. V krajih zahodno od nas bo v glavnem suho, drugje pa bo deževalo, proti večeru ponekod na severnem delu države Hrvaške tudi snežilo. Ob severnem delu Jadrana bo zvečer zapihala burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku oblačno in megleno, občasno bo zjutraj ponekod še rahlo snežilo. Čez dan se bo oblačnost nekoliko trgala. Pihal bo rahel do zmeren zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno 0, na višini 2500 metrov pa -7 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno in megleno, sredi dneva in popoldne bo tudi snežilo. Veter se bo obračal na severovzhodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa -9 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 10. november:
10.11.1979
Izjemen vremenski obrat v večjem delu države. Zjutraj je deževalo do približno 2000 m nad morjem, potem je sledila hitra in zelo močna ohladitev, meja sneženja se je popoldne v veliko krajih spustila do nižin. Predvsem v višje ležečih predelih je do jutra naslednjega dne močno snežilo, v nekaterih krajih je padlo približno meter snega! Na Mašunu pod Snežnikom so namerili 95 centimetrov, pri Domu na Komni in v Novi vasi na Blokah 85 centimetrov, na Črnem Vrhu nad Idrijo in na Črnem Vrhu nad Polhovim Gradcem 80 centimetrov, na Kredarici in v Mrzli Rupi na Idrijskem 75 centimetrov, na Rakitni in Kumu 70 centimetrov, v Sevnem nad Litijo, Logatcu in na Svetem Duhu nad Ostrim vrhom na Kozjaku 60 centimetrov ter v Višnji Gori pri Ivančni Gorici 55 centimetrov novega snega. V nekaterih krajih je bila neobičajno velika tudi 48-urna višina padavin; v Lepeni v Posočju je padlo 365 milimetrov, v Plužni pri Bovcu 287 milimetrov, v Ukancu v Bohinju 279 milimetrov, v Kočevskih Poljanah 125 milimetrov, v Izlakah pri Zagorju ob Savi 111 milimetrov in v Novem mestu 108 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Pohang | gora