Nedelja, 23. januar 2022, 01:02
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.11.2016

Vremenska napoved - 1. november 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 1. november 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.11.2016Danes bo v glavnem jasno, le na Primorskem bo zmerno, občasno pretežno oblačno. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 15, na Primorskem do 17 stopinj Celzija.
Jutri bo na vzhodnem delu države še v glavnem delno jasno, drugje bo zmerno do pretežno oblačno, na Primorskem tudi megleno. Zlasti v jugozahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 4 do 9, na Primorskem do 12, čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 17 stopinj Celzija.

V noči iz srede na četrtek se bodo občasne padavine pojavljale zlasti v južni polovici države. Meja sneženja se bo spustila na približno 1000 m nadmorske višine. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo v začetku oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo dopoldne ponehale. Sredi dneva se bo pričelo jasniti. Ohladilo se bo. Na Primorskem bo pihala rahla do zmerna burja.
V petek kaže na v glavnem jasno vreme z dopoldansko meglo. Nekaj več oblačnosti bo v osrednjem delu Slovenije.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. novembra 2016

Od sobote do četrtka bodo naši kraji pod vplivom obširnega ciklonskega območja. V začetku bo padavine prinašal vlažen jugozahodni veter, v torek pa nas bo od severa dosegel hladnejši zrak.

Od sobote do četrtka kaže na oblačno vreme s pogostimi padavinami. Od sobote do ponedeljka bodo dnevne temperature še približno 15 stopinj, potem bo precej hladneje. Meja sneženja bo v torek in sredo predvidoma pod 1000 m nadmorske višine.


Sosednje pokrajine
Danes bo v sosednjih pokrajinah Italije zmerno do pretežno oblačno, drugje bo v glavnem jasno.
Jutri bo v sosednjih pokrajinah Italije, v Istri in v Kvarnerju pretežno oblačno. Občasno bo rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik. V sosednjih pokrajinah severno in vzhodno od nas bo v začetku še delno jasno in suho, proti večeru pa se bodo pričele pojavljati krajevne padavine.


Gorski svet
Danes bo v glavnem jasno, v sredogorju jugozahodne Slovenije zmerno do pretežno oblačno, lahko tudi megleno. Zjutraj bo pihal v glavnem šibak severnik, ki bo čez dan obrnil na zahodno smer. Toplo bo. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 3 stopinje Celzija.

Jutri bo na Pohorju večji del dneva še delno jasno, drugje bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod tudi megleno. Na zahodnem delu države ob občasno rahlo deževalo. Pihal bo zmeren do močan zahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 0 stopinj Celzija. Padavine se bodo v noči iz srede na četrtek prehodno okrepile in razširile nad večji del Slovenije. Meja sneženja se bo spustila na približno 1000 m nadmorske višine.

Vremenski pojavi na dan 1. november:
1.11.1990
Zelo močno deževje v pasu od Posočja do Pohorja, ki se je začelo prejšnji dan, je povzročilo katastrofalne poplave. V nekaterih krajih je v 48 urah, do 2. novembra zjutraj, padlo preko 200 milimetrov padavin, od tega so skoraj vse padavine padle od opoldneva 31. oktobra do večera 1. novembra. Na postaji Vogel je opazovalec izmeril 284 milimetrov, v Kamniški Bistrici in Lučah je padlo 230 milimetrov, v Mrzli Rupi na Idrijskem 227 milimetrov, v Stari Fužini v Bohinju 211 milimetrov, v Zgornjih Bitnjah pri Kranju 194 milimetrov, v Poljanah nad Škofjo Loko 192 milimetrov in v Gornjem Gradu 181 milimetrov padavin. Močne padavine je zaznamovala zelo izrazita ohladitev. Meja sneženja je bila 1. novembra zjutraj še nad 2500 m, zvečer pa je snežilo tudi v nekaterih krajih po nižinah! V Stari Fužini se je od 7. ure zjutraj do 21. ure zvečer ohladilo za 13,6 stopinj C; v Javorjah nad dolino Poljanske Sore je padec znašal 12,6 stopinj C, na Vojskem nad Idrijo 12,0 stopinj C, v Bovcu 10,6 stopinj C, na Voglu 10,0 stopinj C in na Kredarici 8,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Piran | hike.uno