Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:41
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
9.10.2016

Vremenska napoved - 9. oktober 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 9. oktober 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.10.2016Popoldne bo na Primorskem delno jasno, pihala bo rahla burja. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno in v glavnem suho. Čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 13, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno. Dopoldne bo na južnem delu države začelo deževati, rahel dež se bo čez dan počasi razširil nad večino Slovenije. Malo več padavin bo v južnih krajih, v Prekmurju, ob morju ter na severozahodu pa bo do večera ostalo v glavnem suho. Meja sneženja bo med 900 in 1200 m nad morjem. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila, tudi v notranjosti Slovenije bo ponekod zapihal severovzhodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 4 do 7, v alpskih dolinah približno 2, v nižjih delih Primorske približno 10, čez dan bodo najvišje temperature pa od 7 do 12, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Tudi v torek bo oblačno, rahle padavine bodo do večera povsod ponehale. Pihal bo severovzhodni veter. Na Primorskem bo v glavnem suho in občasno delno jasno, pihala bo rahla do zmerna burja. V sredo bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Burja na Primorskem bo ponehala.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 13. do 18. oktobra 2016

V četrtek bo nad vzhodnimi Alpami in Balkanom šibak višinski greben, nad zahodnim Sredozemljem pa ciklon, ki se bo v petek pomaknil nad Jadran, vendar se tudi polnil. V soboto in nedeljo bomo pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, nadaljnji razvoj vremena pa je še precej negotov.

V četrtek bo še v glavnem brez padavin, morda bo popoldne na zahodnem delu države že nekaj malega dežja. V petek bo možno nekaj dežja, potem pa za konec tedna pričakujemo suho vreme. Malo topleje bo. V začetku prihodnjega tedna bo ponovno možno malo dežja.Sosednje pokrajine
Danes bo ob severnem delu Jadrana in krajih zahodno od dokaj jasno, drugje bo več oblačnosti. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla, v Kvarnerju zmerna burja.
Jutri zjutraj bo od jugozahoda začelo deževati v Hrvaškem Primorju in deloma v Istri, potem se bo dež širil v notranjost Hrvaške, popoldne bo lahko občasno rahlo deževalo tudi ponekod v sosednji Avstriji. Burja ob severnem delu Jadrana se bo okrepila.


Gorski svet
Danes bo v začetku oblačno in megleno, dopoldne pa se bo oblačnost razredčila. Povečini bo suho. Pihal bo rahel veter severne do jugovzhodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -5 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno in megleno, le zjutraj bo lahko še nekaj vrzeli v oblakih. Čez dan se bodo od juga postopno začele pojavljati rahle padavine. Meja sneženja bo med 900 in 1200 m. Pihal bo v glavnem zmeren veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 9. oktober:
9.10.1997
Predvsem na severovzhodu je bilo izjemno toplo za mesec oktober. V Lendavi so izmerili 27,7 stopinj C, v Murski Soboti se je ogrelo do 27,2 stopinj C, na Letališču Maribor, na Jeruzalemu in v Gornji Radgoni do 26,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Isla Margarita | hike bing