Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:46
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.10.2016

Vremenska napoved - 8. oktober 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 8. oktober 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.10.2016Popoldne bo v severovzhodni Sloveniji delno jasno. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno, zvečer bodo v zahodnih krajih manjše padavine, ki se bodo preko noči razširile na večji del Slovenije in do jutra v glavnem že ponehale. Temperature bodo od 10 do 14, na Primorskem do 17 stopinj Celzija.
Jutri bo na Primorskem delno jasno, pihala bo rahla burja. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 7, na Primorskem približno 10, čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 13, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo oblačno, občasno bo deževalo. Meja sneženja bo med 1000 in 1300 metri nadmorske višine. Na Primorskem bo v glavnem suho, pihala bo rahla do zmerna burja. V torek bo na Primorskem delno jasno, še bo pihala burja. Drugje bo oblačno, občasno bo še rahlo deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. oktobra 2016

Razvoj vremenske situacije nad Evropo je negotov.

Od srede do ponedeljka se bodo izmenjevala obdobja jasnega in oblačnega vremena. Verjetnost za padavine bo razmeroma majhna, večje količine dežja ne pričakujemo. Temperature se bodo le počasi bližale normalnim vrednostim za sredino oktobra.Sosednje pokrajine
Danes bo vzhodno od nas delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Popoldne bo ponekod v krajih severozahodno od nas občasno rahlo deževalo. V Kvarnerju bo pihala rahla do zmerna burja.
Jutri bo ob severnem delu Jadrana in krajih zahodno od nas delno jasno, drugje bo več oblačnosti. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. Popoldne bodo zlasti na območju Julijskih Alp možne manjše padavine. Preko noči bo megleno z rahlim sneženjem. Veter bo šibak, v visokogorju zmeren severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -4 stopinje Celzija.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. V sredogorju bo pihal rahel vzhodni veter, višje šibak veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 8. oktober:
8.10.1964
Predvsem v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije je močno deževalo, do jutra naslednjega dne je v nekaterih krajih v enem dnevu padlo več kot 200 milimetrov padavin. Na številnih meteoroloških postajah so zabeležili največjo 24 urno višino padavin v mesecu oktobru. V Ukancu v zatrepu Bohinjske doline so namerili 281 milimetrov, na Žagi pri Bovcu 219 milimetrov, v Zabičah pri Ilirski Bistrici 252 milimetrov, na Planini pod Golico 199 milimetrov, v Logarski Dolini 165 milimetrov, v Lučinah nad Polhovim Gradcem 148 milimetrov in v Naklem 124 milimetrov padavin.

8.10.1980
Izjemno močno deževje v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije, saj je v veliko krajih padlo preko 200 milimetrov padavin v enem dnevu, v nekaterih krajih po vsej verjetnosti celo več kot 400 milimetrov. Tudi drugje je padlo neobičajno veliko padavin. V začetku je bilo ob obilenem jugozahodni veteru neobičajno toplo z mejo sneženja na približno 3000 m, v naslednji noči pa se je močno ohladilo in meja sneženja se je spustila pod 1000 metrov. Zjutraj naslednjega dne so največ padavin v preteklih 48 urah izmerili v Plužni pri Bovcu, 526 milimetrov; preko 500 milimetrov so namerili tudi v Lepeni; na Žagi pri Bovcu je padlo 479 milimetrov, v Stari Fužini 359 milimetrov, v Kobaridu 348 milimetrov, v Logarski Dolini 334 milimetrov, v Kamniški Bistrici 251 milimetrov, v Postojni 154 milimetrov, v Kočevju 142 milimetrov in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 136 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Gureopdo | izlet