Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:43
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.10.2016

Vremenska napoved - 7. oktober 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 7. oktober 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.10.2016Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno, bolj oblačno bo na vzhodnem delu države in severu države. Zlasti v vzhodni Sloveniji lahko pade tudi kakšna kaplja dežja. Na Primorskem bo pihala rahla do zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 18 stopinj Celzija.
Jutri bo v vzhodni Sloveniji in na Primorskem v začetku delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. V prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne se bo od zahoda postopno nebo pooblačilo. Na Primorskem bo dopoldne pihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 6, na Primorskem do 10, čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 16 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz sobote na nedeljo in v nedeljo dopoldne bo občasno deževalo. V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pihala bo v glavnem rahla burja. V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno, na Primorskem pa jasno. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 11. do 16. oktobra 2016

Od torka dalje se bo nad večjim delom Evrope v višinah zadrževal dokaj hladen in vlažen zrak. Nad severnim Sredozemljem bo ciklonsko območje, ki bo slabelo šele proti koncu tedna.

Od torka do nedelje se bodo izmenjevala obdobja jasnega in oblačnega vremena. Verjetnost za padavine bo majhna, nekoliko večja bo le v sredo in četrtek, vendar večjih količin padavin ne pričakujemo.Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih vzhodno in severno od nas zmerno do pretežno oblačno. Občasno bo v nekaterih krajih rahlo deževalo. Več sonca bo v krajih zahodno in južno od nas. V Kvarnerju bo pihala zmerna burja.
Jutri bo v krajih južno in vzhodno od nas delno jasno, zahodno in severno od nas pa zmerno do pretežno oblačno. Popoldne bo ponekod v krajih severno od nas občasno rahlo deževalo. V Kvarnerju bo pihala rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo v zahodnih Julijcih delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno, na Pohorju in v vzhodnih Karavankah tudi megleno, popoldne lahko tam pade kakšna kaplja dežja. Pihal bo v glavnem šibak severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -3 stopinje Celzija.

Jutri bo na Pohorju v začetku delno jasno, drugje pa pretežno oblačno. Popoldne se bo povsod nebo pooblačilo, ponekod bo tudi megleno. Zlasti v Julijcih lahko pade kakšna kaplja dežja. Pihal bo rahel veter severnih smeri, ki bo popoldne obračal na južno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 7. oktober:
7.10.1935
končalo se je večdnevno obdobje z močnimi padavinami v zahodni Sloveniji, nekoliko daljša prekinitev je bila le 4. oktobra. V Učji, na italijanski strani današnje meje s Slovenijo, je v šestih dneh padlo 804 milimetrov, v Bovcu 520 milimetrov, na Predelu 491 milimetrov in v Soči 459 milimetrov padavin.

7.10.1936
V nekaterih krajih v notranjosti je po nižinah drugi dan zapored snežilo, kar je v mesecu oktobru takšen pojav zelo redek. V veliko krajih je bilo to prvo zabeleženo jesensko sneženje v 20. stoletju. V Ljubljani so zjutraj izmerili 6 centimetrov snega (zjutraj naslednjega dne 8 centimetrov), na Bledu 15 centimetrov in v Kranjski Gori 20 centimetrov (zjutraj naslednjega dne 32 centimetrov).

7.10.2011
Ob prehodu hladne fronte se je glede na prejšnji dan zelo močno ohladilo. Meja sneženja se je spustila pod 1000 m, v nekaterih krajih celo pod 500 m nadmorske višine. V Ratečah je bilo ob 14. uri le 0,8 stopinj C, 20,2 stopinj C manj kot 24 ur prej. V Novem mestu je bilo s 6,2 stopinj C za 19,5 stopinj C hladneje kot dan prej, na Lisci nad Sevnico z 0,1 stopinj C za 19,4 stopinj C, na Letališču Maribor s 5,5 stopinj C za 19,0 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici z 8,3 stopinj C za 17,3 stopinj C. Zjutraj naslednjega dne so na Voglu (1535 m) namerili 27 centimetrov, na Vojskem nad Idrijo (1067 m) 20 centimetrov, na Strojni na Koroškem (940 m) 14 centimetrov in na Travi nad dolino Kolpe (774 m) 13 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Chichester | hike abc