Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:02
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
6.10.2016

Vremenska napoved - 6. oktober 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 6. oktober 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 6.10.2016Danes bo na severovzhodu zmerno do pretežno oblačno, drugje bo v glavnem jasno. Ponekod bo pihal zahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 16, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.
Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, bolj oblačno bo na severovzhodu, tam lahko pade tudi kakšna kaplja dežja. Na Primorskem bo pihala rahla do zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 6, na planotah Notranjske in v alpskih dolinah do -2, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 18 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo na vzhodem delu države in na Obali delno jasno, drugje bo zmerno do pretežno oblačno. V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno, zlasti v zahodni Sloveniji bo občasno deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 10. do 15. oktobra 2016

V prihodnjem tednu se bo nad večjim delom Evrope v višinah zadrževal dokaj hladen in vlažen zrak. Predvidoma bo v drugi polovici prihodnjega tedna nad severnim Sredozemljem nastalo izrazito ciklonsko območje.

V ponedeljek lahko zlasti v južni Sloveniji še pade kakšna kaplja dežja. V torek bo delno jasno, v sredo pa se bo na zahodnem delu države že nebo pooblačilo in v četrtek bo marsikje občasno deževalo. Zaradi nezanesljive napovedi lege višinskega jedra s hladnim zrakom je razvoj vremena za prihodnji konec tedna še precej negotov.Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih vzhodno in severovzhodno od nas zmerno do pretežno oblačno. Ponekod bo lahko občasno rosilo ali rahlo deževalo. Drugje bo večinoma jasno vreme. Pihal bo zahodni do severozahodnik, v sosednjih pokrajinah Italije južni veter.

Jutri bo v krajih vzhodno in severno od nas zmerno do pretežno oblačno. Občasno bo v nekaterih krajih rahlo deževalo. Več sonca bo v krajih zahodno in južno od nas.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, zlasti na Pohorju in v vzhodnih Karavankah bo občasno tudi pretežno oblačno. Pihal bo rahel do zmeren veter severovzhodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa približno -3 stopinje Celzija.

Jutri bo v zahodnih Julijcih delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, drugje zmerno do pretežno oblačno, na Pohorju in v vzhodnih Karavankah tudi megleno, popoldne lahko tam pade kakšna kaplja dežja. Pihal bo v glavnem šibek veter severne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -2 stopinji Celzija.

Vremenski pojavi na dan 6. oktober:
6.10.1934
Obilen dež na zahodnem delu države je ponehal, do jutra je v 72 urah v nekaterih krajih padlo preko 300 milimetrov padavin. Na postaji Kneške Ravne nad dolino Bače so zabeležili 328 milimetrov, v Sv. Luciji (danes Most na Soči) 327 milimetrov (261 milimetrov v enem dnevu, izmerjeno 5. oktobra), na Ligu nad Soško dolino 303 milimetrov (219 milimetrov v enem dnevu), na Panovcu nad Novo Gorico 300 milimetrov (213 milimetrov v enem dnevu), v Bohinjski Bistrici 297 milimetrov in v Idrijskih Krnicah 265 milimetrov (206 milimetrov v enem dnevu).

6.10.1987
V izredno močnih nalivih je v Novi Gorici padlo približno 300 milimetrov padavin v 12 urah! Zjutraj naslednjega dne so izmerili izjemnih 316 milimetrov padavin v preteklih 24 urah; na Skalnici je padlo 185 milimetrov, v Čepovanu in Lokvah 180 milimetrov ter v Biljah 171 milimetrov padavin.

6.10.1993
Po le nekaj dneh se je izjemno deževje v Spodnji Soški dolini, Goriških brdih in Baški dolini ponovilo, do jutra naslednjega dne je v nekaterih krajih padlo približno 200 milimetrov padavin v enem dnevu! V Kalu nad Kanalom so izmerili 217 milimetrov, v Ligu 197 milimetrov, v Podbrdu 191 milimetrov, v Rutu 190 milimetrov, v Kneških Ravnah 183 milimetrov, v Morskem 182 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Waikoloa | panorama bing