Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:05
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.10.2016

Vremenska napoved - 4. oktober 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 4. oktober 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.10.2016Popoldne se bo od severovzhoda oblačnost povečala, manj jo bo na Primorskem. Ponekod na vzhodem delu države bo občasno rahlo deževalo, vendar količnisko padavin ne bo veliko. V severni in severovzhodni Sloveniji bo pihal okrepljen severnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do približno 20 stopinj Celzija.
Zvečer se bo postopno nebo zjasnilo. Na Primorskem bo preko noči začela pihati burja.
Jutri bo precej jasno, ob morju pa zmerno, dopoldne občasno pretežno oblačno. Popoldne bo tudi ponekod v notranjosti Slovenije občasno zmerno oblačno. Zlasti v vzhodni Sloveniji bo pihal severnik, ponekod na zahodnem delu države severovzhodni veter, na Primorskem pa rahla do zmerna burja, ki bo do večera postopno ponehala. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 6, v alpskih dolinah in ponekod na Notranjskem in Kočevskem do približno -2, na Primorskem do 12, čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 18 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo zmerno do pretežno oblačno, manj oblačnosti bo na Primorskem. Zjutraj bo v mraziščih možna slana. Čez dan bo ponekod pihal zahodni do severozahodnik. V petek se bo nadaljevalo suho in sveže vreme.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. oktobra 2016

V soboto bodo naši kraji na robu anticiklona s središčem nad Skandinavijo. V nedeljo bo nad zahodnim in severnim Sredozemljem nastal plitev ciklon, severno od Alp pa bo odcepljeno višinsko jedro hladnega zraka. Od njegove točne lege bo odvisen tudi pomik ciklona v nedeljo in ponedeljek.

V soboto bo brez padavin, od nedelje dalje pa se bo verjetnost za padavine pri nas nekoliko povečala. Vendar zanesljiva napoved še ni mogoča.Sosednje pokrajine
Popoldne bo v sosednjih pokrajinah zmerno do pretežno oblačno, na Madžarskem, v vzhodni Avstriji ter v vzhodni Hrvaški bo občasno rahlo deževalo. Več jasnine bo v sosednji Italiji ter ob Jadranu. Proti večeru bo v Kvarnerju ponovno zapihala burja.
Jutri bo pretežno jasno, le ob severnem delu Jadrana bo nekoliko več oblačnosti. Tam bo pihala rahla do zmerna, v Kvarnerju tudi močna burja, ki bo popoldne slabela..


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno jasno, proti poldnevu se bo od severa nebo pooblačilo. Vrhovi bodo občasno v oblakih, na vzhodnem delu države pa bo megleno tudi nižje. Zlasti na Pohorju in v vzhodnem delu Karavank bodo občasno manjše padavine, meja sneženja bo na nadmorski višini približno 1800 m. Pihal bo v glavnem zmeren veter severnih smeri, ki se bo popoldne okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno -1 stopinja C.

Jutri bo precej jasno, popoldne bo zlasti proti vzhodu nekaj zmerne oblačnosti. Pihal bo v glavnem zmeren veter severnih smeri, ki bo popoldne slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 0 do 3, na višini 2500 metrov pa približno -6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 4. oktober:
4.10.1967
Zelo močan dež na nekaterih območjih zahodne Slovenije. Zjutraj naslednjega dne so na meteorološki postaji Lepena na Bovškem izmerili 260 milimetrov, v Kneških Ravnah pod Voglom 229 milimetrov, v Stari Fužini 220 milimetrov, v Fužinah ob Sori 217 milimetrov, v Kamniški Bistrici 164 milimetrov in v Poljanah nad Škofjo Loko 138 milimetrov padavin v minulih 24 urah.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vacoas | dolomites bing