Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:17
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
25.10.2016

Vremenska napoved - 25. oktober 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > oktober > 25. 10. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 25. oktober 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.10.2016Danes bo na severovzhodu zmerno do pretežno oblačno, pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Drugje bo v glavnem oblačno in ponekod megleno, zlasti v zahodni in ponekod v osrednjem delu države bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 20, na vzhodem delu države do približno 22 stopinj Celzija.
Proti večeru se bo dež na zahodnem delu države okrepil in preko noči zajel večji del države, vmes lahko tudi zagrmi.
Jutri bo pretežno oblačno, zjutraj bodo padavine v glavnem ponehale. Ponekod bo pihal severnik, na Primorskem zmerna burja. Temperature bodo od 9 do 16, na Primorskem popoldne do 22 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo zmerna burja. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno.
V petek bo v glavnem jasno, v prvem delu dneva bo po nekaterih kotlinah megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 29. oktobra do 3. novembra 2016

Naši kraji bodo pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo občasno nekoliko oslabelo pod vplivom vremenskih motenj, ki pa predvidoma ne bodo vplivale na vreme pri nas. Nad naše kraje bo v višinah ponovno dotekal nekoliko toplejši zrak.

V soboto bo jasno z meglo po nižinah v jutranjih urah. Nato bo občasno nekaj nizke oblačnosti, v višjih legah in na Primorskem pa bo v glavnem jasno. Verjetnost za padavine na začetku novembra je dokaj majhna.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih vzhodno in severno od nas delno jasno. Drugje bo bolj oblačno, v krajih zahodno od nas bo občasno deževalo.
Jutri bodo padavine prehodno zajele večino sosednjih pokrajin, popoldne se bo v krajih vzhodno in severno od nas že nebo zjasnilo. V Kvarnerju bo zapihala zmerna do močna burja.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, le na Pohorju in deloma v vzhodnih Karavankah bo občasno lahko nekaj sončnih žarkov. Zlasti v hribih Notranjske in severne Primorske ter v zahodnih in južnih Julijskih Alpah bo občasno deževalo, padavine se bodo proti večeru okrepile in razširile proti vzhodu, lahko tudi zagrmi. Pihal bo zmeren do okrepljen zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 10 do 15, na višini 2500 metrov pa od 7 do 10 stopinj C. Topleje bo proti vzhodu.

Jutri bo oblačno in megleno, občasno bo deževalo, meja sneženja bo nad 2500 metri nadmorske višine. Pihal bo zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na 2500 pa približno 2 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 25. oktober:
25.10.1964
Dolgotrajno silovito deževje v višje ležečih predelih se je do jutra umirilo, v veliko krajih v zahodni in severni Sloveniji je padlo nad 200 milimetrov padavin v preteklih 48 urah; tudi drugje po Sloveniji je padlo veliko dežja. Močno deževje je skupaj s predhodno namočenimi tlemi povzročilo obsežne poplave v severni polovici Slovenije. V Bovcu je v 48 urah padlo 384 milimetrov, pri Domu na Komni 356 milimetrov, na Vojskem nad Idrijo 290 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 224 milimetrov ter v Kopru 148 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Gangneung | flickr hike