Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:44
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
24.10.2016

Vremenska napoved - 24. oktober 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > oktober > 24. 10. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 24. oktober 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 24.10.2016Popoldne bo na severovzhodu delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Drugje bo oblačno, v zahodni in ponekod v osrednjem delu države bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 20 stopinj Celzija.
Jutri bo na severovzhodu zmerno do pretežno oblačno. Drugje bo oblačno, zlasti v zahodni in ponekod v osrednjem delu države bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Še bo pihal jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 15, ob morju in na Goriškem približno 17, čez dan bodo najvišje temperature pa od 15 do 20, na vzhodem delu države do približno 22 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz torka na sredo in v sredo bo deževalo, vmes lahko tudi zagrmi. Dež bo v sredo popoldne postopno ponehal. Ohladilo se bo, zapihal bo severnik, na Primorskem rahla do zmerna burja.
V četrtek bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo zmerna burja. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 28. oktobra do 2. novembra 2016

Naši kraji bodo pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo občasno nekoliko oslabelo pod vplivom vremenskih motenj, ki pa predvidoma ne bodo vplivale na vreme pri nas. Nad naše kraje bo v višinah ponovno dotekal nekoliko toplejši zrak.

V petek in soboto bo jasno z meglo po nižinah v jutranjih urah. Nato bo občasno tudi več oblačnosti, vendar na padavine ne kaže.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih vzhodno in severno od nas v glavnem jasno, drugje bo bolj oblačno in tam bo občasno tudi rahlo deževalo.
Jutri se bo podobno vreme nadaljevalo. Še malo topleje bo.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, le na Pohorju in deloma v vzhodnih Karavankah bo oblačnosti manj. Zlasti v hribih Notranjske in severne Primorske ter v zahodnih in južnih Julijskih Alpah bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo zmeren, ponekod tudi okrepljen zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa 5 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno in megleno, le na Pohorju in deloma v vzhodnih Karavankah bo občasno lahko nekaj sončnih žarkov. Zlasti v hribih Notranjske in severne Primorske ter v zahodnih in južnih Julijskih Alpah bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo zmeren do okrepljen zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 10 do 15, na višini 2500 metrov pa od 7 do 10 stopinj C. Topleje bo proti vzhodu.

Vremenski pojavi na dan 24. oktober:
24.10.1947
Niz zelo hladnih oktobrskih juter se je še nadaljeval. V Celju je bila najnižja temperatura minus 8,2 stopinj C, v Žireh se je ohladilo do minus 7,8 stopinj C, v Stari Fužini do minus 6,7 stopinj C in v Ljubljani do minus 3,7 stopinj C. V Slovenj Gradcu so ob 7. uri zjutraj namerili minus 7,0 stopinj C.

24.10.1923


slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Webcam Volcan Momotombo | mangart hike