Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:03
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.10.2016

Vremenska napoved - 23. oktober 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > oktober > 23. 10. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 23. oktober 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.10.2016Danes bo na zahodnem delu države in ponekod v osrednjih krajih zmerno do pretežno oblačno, ponekod na Primorskem in Notranjskem bo rahlo deževalo. Drugje bo delno jasno, marsikje po nižinah se bo večji del dopoldneva zadrževala megla. Popoldne bo na severovzhodu pihal južni ali jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 16 stopinj Celzija.
Jutri bo na vzhodnem delu države v glavnem jasno, bolj oblačno bo v zahodni polovici države. Zlasti v Posočju in ponekod na Notranjskem bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 12, v zatišnih legah približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 20 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Tudi v torek bo na vzhodnem delu države v glavnem jasno, nekoliko več oblačnosti bo v zahodni polovici države. Ponekod na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahel dež. Pihal bo jugozahodni veter. V noči iz torka na sredo in v sredo bo deževalo. Dež bo v sredo popoldne postopno ponehal. Ohladilo se bo, zapihal bo severnik, na Primorskem burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 27. oktobra do 1. novembra 2016

Po prehodu hladne fronte v sredo, se bo nad našimi kraji okrepilo območje visokega zračnega tlaka. K nam bo ponovno dotekal nekoliko hladnejši zrak. V začetku novembra pa se bo nad Alpami zadrževalo ciklonsko območje.

Od četrtka dalje bo suho in nekoliko hladnejše vreme. V četrtek bo na Primorskem še pihala burja. Proti koncu tedna se bo po nižinah znova začela pojavljati megla. Za 1. november pa zaenkrat kaže na bolj deževno vreme.


Sosednje pokrajine
Danes bo ob severnem delu Jadrana zmerno do pretežno oblačno, občasno bo v nekaterih krajih rahlo deževalo. Drugje bo v začetku precej jasno z meglenim jutrom po nižinah, čez dan se bo od zahoda počasi oblačnost povečala. Le vzhodno od Slovenije bo večino dneva jasno.
Jutri bo v krajih vzhodno in severno od nas v glavnem jasno, bolj oblačno pa bo ob Jadranu in v krajih zahodno od nas, tam bo občasno tudi rahlo deževalo.


Gorski svet
Danes bo v začetku precej jasno. Čez dan bo nastajala kopasta oblačnost. V začetku bo v sredogorju pihal jugovzhodnik, čez dan pa šibak do zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno 2, na višini 2500 metrov pa -4 stopinje Celzija.

Jutri bo v začetku precej jasno, le v Posočju ter v hribih severne Primorske bo že zjutraj nekaj oblačnosti in v sredogorju ponekod megleno. Čez dan se bo postopno nebo pooblačilo tudi drugje, le na Pohorju in v vzhodnih Karavankah bo dlje časa ostalo deloma jasno. Pihal bo rahel do zmeren zahodni ali jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa 1 stopinja C.

Vremenski pojavi na dan 23. oktober:
23.10.1921
Močne padavine v večjem delu države, zvečer in več kot noči se je ob zelo močni ohladitvi meja sneženja spustila do nižin. Sneženje je ponehalo šele dopoldne naslednjega dne. V Leskovici nad Cerknim so zjutraj izmerili 143 milimetrov padavin v enem dnevu, v Lučah 116 milimetrov in 2 centimetrov novega snega, v Škofji Loki 106 milimetrov (15 centimetrov snega), v Kamniku 105 milimetrov (11 centimetrov), v Kočevski Reki 100 milimetrov (32 centimetrov) in v Žireh 84 milimetrov (20 centimetrov).

23.10.1923
Predvsem v Posočju je bila dopoldne izmerjena velika dnevna količina padavin; v Starem selu pri Kobaridu 280 milimetrov, v Bovcu 198 milimetrov in v Bači 131 milimetrov. V Bovcu je v 52 urah in 50 minutah do 24. oktobra ob 20.30 padlo 360 milimetrov padavin.

23.10.1971
V precejšnjem delu Slovenije je bila izmerjena najvišja oktobrska temperatura po 2. svetovni vojni. V Radečah pri Zidanem Mostu so izmerili 28,4 stopinj C, v Novem mestu in Gornjem Lenartu pri Brežicah je termometer pokazal 28,0 stopinj C, v Murski Soboti 27,9 stopinj C, v Mariboru 27,2 stopinj C, v Velenju 26,0 stopinj C in v Novi vasi na Blokah 24,8 stopinj C.

23.10.2003
Čez dan se je ohladilo in v veliko krajih je dež prešel v sneg do nižin. V nekaterih krajih je do jutra naslednjega dne padlo neobičajno veliko snega za mesec oktober. Na Planini pod Golico so izmerili 31 centimetrov novega snega, v Ratečah in na Vojskem nad Idrijo ga je padlo 30 centimetrov, v Topolu pri Medvodah 24 centimetrov, v Novi vasi na Blokah 21 centimetrov, v Preddvoru in Lescah 18 centimetrov, v Jeruzalemu v Slovenskih goricah 12 centimetrov in v Malkovcu na Dolenjskem 11 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Buenos Aires | vreme