Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:46
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.10.2016

Vremenska napoved - 22. oktober 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > oktober > 22. 10. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 22. oktober 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.10.2016Popoldne bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, megla in nizka oblačnost po nižinah se bosta razkrojili. V Prekmurju in deloma na Štajerskem bo zapihal južni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 12, na Primorskem do približno 16 stopinj Celzija.
Jutri zjutraj bo na Primorskem že zmerno do pretežno oblačno. Drugje bo delno jasno, marsikje po nižinah pa bo megla ali nizka oblačnost. Čez dan se bo nebo pooblačilo tudi v osrednjem delu Slovenije, na vzhodnem delu države bo oblačnosti manj. Megla se bo ponekod zadržala še dopoldne. Popoldne bo na Primorskem možna kakšna kaplja dežja, zlasti na severovzhodu pa bo zapihal južni ali jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do 3, ob morju in na Goriškem od 5 do 10, čez dan bodo najvišje temperature pa od 10 do 16 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek in torek bo na vzhodnem delu države v glavnem jasno, bolj oblačno bo v zahodni polovici države. Ponekod na Primorskem in Notranjskem bo občasno možen rahel dež. Topleje bo, pihal bo jugozahodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. do 31. oktobra 2016

V sredo bo območje Alp in severnega Balkana prešla hladna fronta, za njo se bo nad nami okrepilo območje visokega zračnega tlaka. K nam bo ponovno dotekal nekoliko hladnejši zrak.

V noči iz torka na sredo bo od zahoda začelo deževati. Dež bo ponehal v sredo popoldne. Od četrtka dalje bo suho in nekoliko hladnejše vreme. Na Primorskem bo v sredo zapihala burja, ki bo pihala tudi v četrtek. Zlasti na vzhodem delu države bo prehodno tudi nekaj severnega vetra. Po nižinah se bo zjutraj ponovno začela pojavljat megla.


Sosednje pokrajine
Danes bo ob Jadranu ter v sosednjih krajih Italije precej jasno. Drugje bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v začetku bo še nekaj nizke oblačnosti ali megle po nekaterih nižinah.
Jutri bo ob severnem delu Jadrana zmerno do pretežno oblačno, popoldne bo ponekod občasno rahlo deževalo. Drugje bo v začetku precej jasno z meglenim jutrom po nižinah, čez dan se bo od zahoda počasi oblačnost povečala. Le vzhodno od Slovenije bo večino dneva jasno.


Gorski svet
Danes bo v začetku precej jasno. Čez dan bo nastajala kopasta oblačnost. V začetku bo v sredogorju pihal jugovzhodnik, čez dan pa šibak do zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno 2, na višini 2500 metrov pa -4 stopinje Celzija.

Jutri bo v začetku precej jasno, le v Posočju ter v hribih severne Primorske bo že zjutraj nekaj oblačnosti in v sredogorju ponekod megleno. Čez dan se bo postopno nebo pooblačilo tudi drugje, le na Pohorju in v vzhodnih Karavankah bo dlje časa ostalo deloma jasno. Pihal bo rahel do zmeren zahodni ali jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa 1 stopinja C.

Vremenski pojavi na dan 22. oktober:
22.10.1972
Predvsem na Primorskem je bilo jutro glede na letni čas zelo hladno. V Čepovanu se je ohladilo do minus 5,3 stopinj C, v Šmarjah pri Sežani in Vipolžah v Goriških brdih so namerili minus 4,0 stopinj C, v Novi Gorici minus 2,5 stopinj C, in v Dragonji -0,9 stopinj C.

22.10.1974
V veliko krajih v sredogorju in visokogorju so zjutraj namerili za mesec oktober neobičajno debelo snežno odejo. Na Kredarici (2514 m) je višina snega znašala 187 centimetrov, pri Domu na Komni (1520 m) so ga namerili 49 centimetrov, na Kumu (1218 m), v Podolševi (1247 m) 40 centimetrov in v Zgornjih Poljane na Notranjskem (1030 m) 30 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | St Lucia | dolomites bing