Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:08
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
21.10.2016

Vremenska napoved - 21. oktober 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > oktober > 21. 10. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 21. oktober 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 21.10.2016Popoldne bodo padavine oslabele in postopno ponehale. Od zahoda se bo začelo jasniti. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 10, na Primorskem približno 14 stopinj Celzija.
Preko noči se bo nebo zjasnilo, po nižinah v notranjosti Slovenije bo nastala megla.
Jutri v prvem delu dneva bo na Primorskem in v gorah pretežno jasno, po nižinah v notranjosti pa se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -1 do 3, v alpskih dolinah do -4, ob morju približno 8, čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 12, na Primorskem približno 16 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo se bo v zahodni in osrednji Sloveniji nebo pooblačilo, na Primorskem lahko pade kakšna kaplja dežja. Drugje bo še deloma jasno z meglo po nižinah v jutranjih urah. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodnik.
V ponedeljek bo več jasnine na vzhodnem delu države in več oblakov na zahodnem delu države. Topleje bo, pihal bo jugozahodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 25. do 30. oktobra 2016

V torek bo iznad Sredozemlja k nam še pritekal dokaj topel zrak, potem pa se bo smer vetra v višinah obrnila na severno do severovzhodno. Sredi tedna bo območje Alp in severnega Balkana prešla oslabljena vremenska fronta, ob koncu tedna pa se bo nad nami okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V torek bo več jasnine v vzhodni Sloveniji, nekoliko več oblačnosti pa na zahodnem delu države, kjer bo občasno tudi rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik, razmeroma toplo bo. V sredo in v četrtek lahko povsod po Sloveniji pričakujemo nekaj dežja, od petka do nedelje pa kaže na suho vreme. Spet bo nekoliko hladneje.


Sosednje pokrajine
V krajih zahodno od nas se bo delno zjasnilo, drugje bo v začetku še oblačno z občasnimi padavinami, ki pa bodo do noči ponehale. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla burja.
Jutri bo v glavnem jasno, le po nižinah bo v prvem delu dneva megleno.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno z občasnimi padavinami. Meja sneženja bo med 800 in 1200 m, na območju Snežnika na približno 1400 m. V sredogorju bo pihal rahel do zmeren vzhodnik, v visokogorju pa zahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa -5 stopinj Celzija.

Jutri bo v začetku precej jasno, nekaj oblačnosti bo le v sredogorju. Čez dan bo nastajala kopasta oblačnost. V začetku bo v sredogorju pihal jugovzhodnik, čez dan pa šibak do zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa -4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 21. oktober:
21.10.1947
Jutro je bilo glede na letni čas neobičajno hladno, v nekaterih krajih se je ohladilo pod minus 10 stopinj C! V Celju je bila minimalna temperatura minus 11,4 stopinj C, v Žireh se je shladilo do minus 9,6 stopinj C in v Ljubljani do minus 5,8 stopinj C. V Slovenj Gradcu je bilo ob 7. uri zjutraj minus 9,8 stopinj C in v Novem mestu minus 7,4 stopinj C.

21.10.2011


slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Coleraine | abc hiker