Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:28
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.10.2016

Vremenska napoved - 2. oktober 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 2. oktober 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.10.2016Popoldne bo oblačno z občasnimi padavinami. Dež bo od zahoda prehodno oslabel ali celo ponehal ter se v noči iz nedelje na ponedeljek znova okrepil. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 20, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku oblačno in deževno, v bližini morja bodo možne nevihte. Sredi dneva bo dež slabel in od zahoda se bo pričelo jasniti. Ohladilo se bo, na Primorskem bo prehodno zapihala burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do 12, na Primorskem do 17, čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 14, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek zjutraj bo delno jasno, le na severovzhodu bo več oblačnosti. Popoldne se bo povsod prehodno zmerno nebo pooblačilo. V vzhodni polovici države bodo nastale posamezne plohe. Pihal bo severnik.
V sredo bo pretežno jasno in sveže, v vzhodni Sloveniji bo še pihal severnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. oktobra 2016

Nad vzhodno in srednjo Evropo se bo v višinah zadrževalo dokaj izrazito jedro hladnega in vlažnega zraka. Ciklonska območja se bodo nahajala v naši bližini južno in vzhodno od slovenskih krajev.

O četrtka do torka kaže na v glavnem suho vreme. Jutra bodo sveža, v zatišnih legah ni izključen pojav slane. Jutranje temperature bodo marsikje pod 5 stopinj, čez dan bodo najvišje temperature pa približno 15, le na Primorskem do 20 stopinj Celzija.Sosednje pokrajine
Danes se bodo padavine do zahoda postopno razširile nad vse sosednje pokrajine. Ob Jadranu bodo možne tudi nevihte. Popoldne in zvečer bodo padavine prehodno oslabele in se v noči iz nedelje na ponedeljek ponovno okrepile.
Jutri bo v začetku oblačno in deževno. Sredi dneva se bo v zahodnih in severnih sosednjih pokrajinah pričelo jasniti. Padavine se bodo umikale proti vzhodu, kjer bodo ponehale šele proti večeru. Ob Jadranu bo zapihala burja.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno z občasnim dežjem. Pihal bo rahel do zmeren veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov približno 4 stopinje Celzija.

Jutri bo v začetku oblačno s padavinami. Meja sneženja bo med 1500 in 1800 m nad morjem. Sredi dneva se bo pričelo od severozahoda jasniti. Pihal bo rahel do zmeren severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa približno -1 stopinjo Celzija.

Vremenski pojavi na dan 2. oktober:
2.10.1956
V večjem delu države je bilo neobičajno toplo za začetek meseca oktobra, v nekaterih krajih celo najtopleje v zadnjih desetletjih. V Črnomlju je bilo skoraj vročih 29,2 stopinj C, v Mokronogu se je živo srebro ustavilo pri 27,4 stopinj C, v Celju pri 26,7 stopinj C, v Kočevju pri 26,2 stopinj C in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu pri 25,2 stopinj C.

2.10.2011
Ponovno zelo topel oktobrski dan. V Biljah pri Novi Gorici se je ogrelo na 29,2 stopinj C, v Godnjah na Krasu so izmerili 28,5 stopinj C, v Metliki 28,0 stopinj C, v Murski Soboti 26,4 stopinj C, v Ljubljani 26,2 stopinj C, v Bohinjski Češnjici 26,0 stopinj C in v Ratečah 24,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama La Rochelle | pot