Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:20
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
19.10.2016

Vremenska napoved - 19. oktober 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > oktober > 19. 10. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 19. oktober 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 19.10.2016Popoldne bo oblačno, nebo pooblačilo se bo tudi na Primorskem. V severozahodni in severni Sloveniji bo občasno deževalo. Temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem približno 17 stopinj Celzija.
Preko noči se bodo padavine okrepile in razširile na vso Slovenijo. Ob morju bo pihal jugo.
Jutri bo oblačno s padavinami. V bližini morja bodo možne nevihte. Meja sneženja bo v južni Sloveniji nad 1500 m nadmorske višine, drugje med 1000 in 1300 m, v severni Sloveniji lahko tudi nižje. Na Primorskem bo zapihala rahla burja. Temperature bodo od 3 do 9, na Primorskem od 10 do 14 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine. V soboto bo na Primorskem pretežno jasno, drugje delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V prvem delu dneva bo po nižinah megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 23. do 28. oktobra 2016

V nedeljo bo nad jugozahodno Evropo obsežno ciklonsko območje, k nam bo začel pritekati toplejši zrak. V začetku tedna bodo naši kraji v šibkem območju visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma sredi tedna ob prehodu oslabljene vremenske fronte nekoliko oslabelo, proti koncu tedna pa se znova okrepilo.

Od nedelje do torka bo več jasnine v vzhodni Sloveniji, nekoliko več oblačnosti pa na zahodnem delu države, kjer bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodnik. V sredo lahko povsod pričakujemo nekaj dežja, v četrtek in petek pa bo brez padavin z meglo po nižinah. Od ponedeljka naprej bodo najvišje dnevne temperature malo nad 15 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih južno od nas delno jasno, drugje oblačno. V krajih severno in zahodno od nas pričelo deževati.
Jutri bo oblačno s padavinami, ob severnem delu Jadrana bodo tudi nevihte. V Istri in Kvarnerju bo pihal jugo. V Alpah se bo meja sneženja spustila do nadmorske višine približno 1000 m.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno. Dopoldne bo v glavnem brez padavin, popoldne pa se bodo pojavljale padavine, nad približno 1800 metri bo snežilo. Preko noči se bo meja sneženja spuščala. Pihal bo rahel do zmeren veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa -1 stopinja C.

Jutri bo oblačno in megleno s padavinami. Meja sneženja bo med 1000 in 1300 m, na območju Snežnika na 1600 m. Veter bo šibak do zmeren, smer vetra se bo spreminjala. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa -4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 19. oktober:
19.10.1934
Zjutraj je bilo zlasti v nekaterih krajih na Notranjskem zimsko mrzlo. V Babnem Polju se je ohladilo na mrzlih minus 13,0 stopinj C, na Rakitni na minus 10,6 stopinj C, v Kranjski Gori na minus 5,4 stopinj C in v Šentilju pod Turjakom na minus 4,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sidi Ouarzeg | bivak