Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:24
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.10.2016

Vremenska napoved - 17. oktober 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > oktober > 17. 10. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 17. oktober 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.10.2016Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 18, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Do večera bo dež od severa postopno ponehal. Zjutraj bodo najnižje temperature od 5 do 10, ob morju 12, čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 14, na Primorskem približno 16 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo pretežno oblačno, zjutraj ponekod tudi megleno. Dopoldne bo v glavnem brez padavin, popoldne pa bo na severozahodu države pričelo deževati.
V četrtek bo oblačno in deževno. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine približno 1200 m, v severnih krajih lahko tudi niže. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem v glavnem rahla burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 21. do 26. oktobra 2016

V petek se bo vremenska fronta iznad slovenskih krajev pomaknila proti vzhodu. V višinah bo nad srednjo Evropo in Alpami do sobote še vztrajal hladen zrak. Od nedelje naprej se bo območje visokega zračnega tlaka od severa razširilo tudi nad srednjo Evropo in severni Balkan.

V petek se bo postopno razvedrilo. Po nižinah bo nekaj megle ali nizke oblačnosti, ni pa povsem izključena kakšna kratkotrajna ploha. Tudi v soboto bo vreme podobno. Od nedelje naprej bo sicer nekoliko topleje, vendar zrak bo v spodnjih plasteh dokaj vlažen. Zato bo večinoma oblačno vreme - predvidoma brez omembe vrednih padavin.Sosednje pokrajine
Danes bo zmerno do pretežno oblačno.
Jutri bo oblačno. Zlasti v krajih zahodno in južno od nas bo občasno deževalo.


Gorski svet
Danes bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod v sredogorju občasno tudi megleno. Pihal bo v glavnem šibak veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 4 stopinje Celzija.

Jutri bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo, nad približno 2200 metri pa rahlo snežilo. Pihal bo v glavnem šibak severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa 1 stopinja C.

Vremenski pojavi na dan 17. oktober:
17.10.1983
V pretekli noči so bili v nekaterih krajih na Goriškem številni močni nalivi, v nekaj urah je padlo tudi preko 200 milimetrov padavin. V Novi Gorici so zjutraj izmerili 272 milimetrov v enem dnevu, od tega je 257 milimetrov padlo v 6 urah! V Čepovanu je dnevna višina padavin znašala 229 milimetrov, največja šesturna pa 200 milimetrov. V Lokvah je v enem dnevu padlo 192 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Pohang | video