Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:39
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.10.2016

Vremenska napoved - 14. oktober 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > oktober > 14. 10. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 14. oktober 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.10.2016Danes bo pretežno oblačno. V večjem delu države bo občasno deževalo. Ob morju lahko tudi zagrmi. Čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 16, ob morju do 19 stopinj Celzija.
Preko noči se bo ob morju krepil jugo.
Jutri bo v glavnem oblačno, le ponekod na vzhodnem delu države bo v začetku še spremenljivo oblačno. Padavine, deloma plohe in nevihte bodo zjutraj znova zajele zahodne kraje in se med dnevom postopno razširile nad večji del Slovenije ter v noči iz sobote na nedeljo ponehale. Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do 12, na obali ob južnem vetru približno 15, čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 16, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.


Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo zjutraj bo na vzhodnem delu države še pretežno oblačno. Drugje bo delno jasno, po nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo večinoma jasno vreme.
V ponedeljek kaže na spremenljivo oblačno in suho vreme.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. oktobra 2016

Od torka do nedelje se bo nad srednjo Evropo zadrževala višinska dolina, ki bo vplivala na vreme pri nas. V sredo in četrtek kaže, da se bo dolina spustila nad severno Sredozemlje in na območju severnega Jadrana bo nastal ciklon, ki bo prinesel novo poslabšanje vremena s padavinami.
Vremenske motnje se bodo nahajale blizu slovenskih krajev tudi v drugi polovici prihodnjega tedna in prinašale nestabilno vreme.

V torek kaže na suho in bolj oblačno vreme. V sredo in četrtek pa se bo verjetnost za padavine povečala zaradi nastanka ciklona nad severnim Jadranom, ki bo prinesel novo poslabšanje s padavinami. Od četrtka do nedelje kaže na spremenljivo oblačno in nestanovitno vreme. Nekoliko ohladilo se bo. Jutranje temperature bodo od 5 do 10, dnevne pa malo nad 10 stopinj Celzija.Sosednje pokrajine
Danes bo vzhodno od Slovenije še deloma jasno in v glavnem suho, drugje pa spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Popoldne lahko ob morju tudi zagrmi. Ob severnem delu Jadrana se bo krepil jugo.
Jutri bo vzhodno od Slovenije spremenljivo oblačno in večji del dneva suho. Drugje bo oblačno s padavinami, tudi nevihtami, ki se bodo zjutraj od zahoda postopno širile proti vzhodu. Ob severnem delu Jadrana se bo krepil jugo.


Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno. Ponekod bo tudi megleno. Zlasti na zahodnem delu države bo občasno deževalo. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 5 stopinj Celzija.

Jutri bo na vzhodnem delu države v začetku še zmerno oblačno, drugje pa oblačno in deževno. Dež se bo od zahoda med dnevom razširil proti vzhodu. Vmes bodo tudi nevihte. Pihal bo močan južni veter, ki bo popoldne od zahoda slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 3 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 14. oktober:
14.10.1958
V nekaterih krajih v vzhodni polovici Slovenije so zjutraj izmerili neobičajno veliko 24 urno višino padavin. Na Pleskem pri Hrastniku je padlo 104 milimetrov, na Planini nad Sevnico 88 milimetrov, v Celju 86 milimetrov, v Gornji Radgoni 77 milimetrov in v Murski Soboti 69 milimetrov padavin.

14.10.2009
Mraz v gorah se je še okrepil, v nekaterih krajih po nižinah pa se je zjutraj temperatura spustila pod ničlo. Na Kredarici (2514 m) se po jutranjih minus 13,2 stopinj C čez dan ni ogrelo nad minus 11 stopinj C; pod ničlo je ostalo tudi na Rogli (1492 m) in Krvavcu (1740 m).

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Mirleft | bivak