Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:19
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.10.2016

Vremenska napoved - 13. oktober 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > oktober > 13. 10. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 13. oktober 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.10.2016Popoldne bo v zahodni in ponekod v osrednjem delu države zmerno do pretežno oblačno, drugje bo v glavnem jasno z nekaj koprenaste oblačnosti.
Čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 15, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.
Jutri bo na vzhodem delu države delno jasno, drugje bo pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bo zlasti v zahodni Sloveniji občasno deževalo, ob morju lahko tudi zagrmi.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 7, na Primorskem približno 10, čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 16, ob morju do 19 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz petka na soboto se bo ob morju okrepil jugo.
V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno. Padavine, deloma plohe in nevihte, bodo že zjutraj zajele zahodne kraje in se čez dan postopno razširile nad večji del Slovenije.
V nedeljo bo pretežno oblačno, le na zahodnem delu države se bo popoldne delno zjasnilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. oktobra 2016

V ponedeljek bo zračni tlak na območju Alp prehodno porastel, vendar v nadaljevanju tedna bo nad Sredozemljem prisotna ciklonska aktivnost, ki bo občasno nekoliko vplivala tudi na vreme pri nas.

V ponedeljek bo na Primorskem jasno, drugje pa pretežno oblačno, vendar suho. Tudi v torek bo predvidoma še v glavnem brez padavin, v sredo in četrtek pa bo nekaj dežja. Ob koncu tedna bo verjetnost padavin ponovno manjša, bo pa nekoliko hladneje.Sosednje pokrajine
Danes bo v začetku pretežno jasno z meglenim jutrom po nižinah. Čez dan se bo oblačnost ob Jadranu ter v sosednjih krajih Italije postopno povečala in se počasi širila proti vzhodu.
Jutri bo vzhodno od Slovenije še deloma jasno, drugje pa spremenljivo do pretežno oblačno. V Furlaniji Julijski krajini ter ponekod v Istri bo občasno deževalo, popoldne lahko tudi zagrmi. Ob severnem delu Jadrana se bo krepil jugo.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno jasno. Dopoldne se bodo začeli nabirati oblaki v predgorju Julijskih Alp in v Posočju ter nad Notranjskimi hribi, popoldne pa tudi v Karavankah in Kamniško Savinjskih Alpah. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa približno 0 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno oblačno, na območju Julijskih Alp in Javornikov tudi megleno. Tam bo občasno tudi deževalo. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 13. oktober:
13.10.1958
V nočnem neurju je v Goriških brdih in Spodnji Soški dolini padlo izjemno veliko dežja. V Neblem so izmerili 225 milimetrov, v Plavah pa 158 milimetrov padavin v enem dnevu.

13.10.2009
V gorah je bilo zimsko mrzlo, v nekaterih krajih v severni Sloveniji pa je predvsem v jutranjih urah pihal močan severni do severozahodni veter, ki na območju Kamniško-Savinjskih Alp, Karavank in Pokljuke povzročil nekaj gmotne škode. Na Kredarici (2514 m) so sunki dosegli skoraj 160 km/h, na Krvavcu (1740 m) 102 km/h, v Lescah 99 km/h, v Bovcu 89 km/h in na Rogli (1492 m) 87 km/h.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Raf Raf | hike