Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:55
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.10.2016

Vremenska napoved - 12. oktober 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > oktober > 12. 10. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 12. oktober 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.10.2016Popoldne bo na severovzhodu pretežno oblačno, nebo zjasnilo se bo proti večeru. Drugje bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 14, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku povsod pretežno jasno, po nižinah bo zjutraj in ponekod tudi dopoldne megla ali nizka oblačnost. Dopoldne se bo nekaj oblačnosti pojavilo na Primorskem, popoldne se bo začela širiti proti osredji Sloveniji. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 2, ob morju približno 5, čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 15, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo na vzhodem delu države delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Drugje bo pretežno oblačno, popoldne bo zlasti v zahodni Sloveniji občasno deževalo, ob morju bo zvečer možna tudi kakšna nevihta. Na Primorskem bo proti večeru zapihala rahla burja. V soboto bo na severovzhodu deloma jasno in večino dneva suho. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno. Padavine, deloma plohe, se bodo od zahoda širile nad osrednjo Slovenijo, popoldne pa tudi dlje proti vzhodu. Zlasti na Primorskem bodo posamezne nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. oktobra 2016

V nedeljo se bo ciklon oddaljeval, v višinah bo nad nami še razmeroma hladen zrak. V ponedeljek bomo pod vplivom anticiklona, ki bo v torek že slabel. V sredo in četrtek bomo ponovno pod vplivom plitvega ciklona, vremenska fronta bo predvidoma v četrtek prešla naše kraje in v petek se bo zračni tlak okrepil.

V nedeljo bo spremenljivo oblačno, možna bo še kakšna ploha. V ponedeljek bo na Primorskem jasno, drugje pa pretežno oblačno in suho. Tudi v torek bo predvidoma še v glavnem brez padavin, v sredo in četrtek pa bo nekaj dežja. Suho vreme bo ponovno v petek. Malo ohladilo se bo.Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih severno in vzhodno od nas pretežno oblačno, v sosednjih krajih Avstrije se bo postopno nebo zjasnilo. Drugje bo jasno.
Jutri bo v začetku pretežno jasno z meglenim jutrom po nižinah, le na Madžarskem bo bolj oblačno. Čez dan se bo oblačnost ob Jadranu ter v sosednjih krajih Italije postopno povečala, nebo zjasnilo se bo v sosednjih krajih Madžarske.


Gorski svet
Danes bo v Karavankah in na Pohorju v začetku v glavnem oblačno in megleno, čez dan se bo jasnilo, na Pohorju in v vzhodnih Karavankah šele proti večeru. Drugje bo delno jasno. Pihal bo rahel do zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -5 stopinj C.

Jutri bo v začetku pretežno jasno. Dopoldne se bodo začelo nabirati oblaki v predgorju Julijskih Alp in v Posočju ter nad Notranjskimi hribi, popoldne tudi v Karavankah in Kamniško Savinjskih Alpah. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno 0 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 12. oktober:
12.10.1970
Potem, ko je bilo predvsem v notranjosti prejšnja dva dneva neobičajno toplo, je sedaj toplo obdobje doseglo vrhunec tudi na Primorskem. V Biljah pri Novi Gorici je sonce ogrelo zrak na 28,2 stopinj C, v Vedrijanu in Braniku na 28,0 stopinj C ter v Tolminu in Kubedu na 27,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Biak | alps bing