Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:26
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.10.2016

Vremenska napoved - 1. oktober 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 1. oktober 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.10.2016Popoldne bo na severnem Primorskem, Gorenjskem in Notranjskem spremenljivo oblačno s kakšno kapljo dežja. Drugje bo v glavnem jasno. Pihal bo jugozahodnik.
Čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 26, na severozahodu približno 19 stopinj Celzija.
Preko noči se bo povsod nebo pooblačilo, v drugi polovici noči bo na zahodnem delu države in jugu pričelo deževati.
Jutri bo oblačno, dež se bo dopoldne od zahoda razširil na vso Slovenijo. Ob morju bo lahko tudi zagrmelo. Popoldne in zvečer bodo padavine prehodno oslabele ali celo ponehale in se v noči iz nedelje na ponedeljek ob prehodu hladne fronte znova okrepile.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 15, ob morju 18, čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 20, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo v začetku oblačno in deževno, v bližini morja tudi z nevihtami. Sredi dneva bo dež postopno ponehal, popoldne se bo od zahoda delno zjasnilo. Ohladilo se bo, na Primorskem bo prehodno zapihala burja.
V torek bo v zahodnih krajih precej jasno, drugje pa spremenljivo oblačno s kakšno ploho. Pihal bo severnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. oktobra 2016

Nad vzhodno in srednjo Evropo bo v višinah dokaj izrazito jedro hladnega in vlažnega zraka. Nad nami bo prevladoval hladen veter severnih smeri.

V sredo bo pretežno jasno, v vzhodni polovici države bo še pihal severnik. Od četrtka naprej bo ozračje nad nami bolj mirno, zato bo nočno ohlajanje ob deloma jasnem vremenu izrazitejše. Do konca obdobje kaže na v glavnem brez padavin vreme. Jutranje temperature se bodo v notranjosti marsikje spustile pod 5 stopinj, tudi pojav slane ni izključen. Čez dan bodo najvišje temperature približno 15, le na Primorskem do 20 stopinj Celzija.Sosednje pokrajine
V Julijski krajini in v Gorskem Kotarju bo pretežno oblačno, občasno bo ponekod rosilo ali rahlo deževalo. Drugje bo v glavnem jasno. Pihal bo jugozahodnik, ob severnem delu Jadrana jugo.
Jutri se bodo padavine od zahoda razširile nad vse sosednje pokrajine. Ob Jadranu bodo možne tudi nevihte.


Gorski svet
Danes bo v Julijskih Alpah ter v zahodnih Karavankah in pa v hribih Notranjske pretežno oblačno in ponekod tudi megleno. Drugje bo spremenljivo oblačno, največ jasnega vremena bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju. Na Bovškem in na območju Snežnika bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo zmeren do okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov približno 6 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno in megleno, občasno bo deževalo. Pihal bo rahel do zmeren veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov približno 4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 1. oktober:
1.10.1956
Na Primorskem je bilo vreme bolj poletno kot jesensko in na nekaterih meteoroloških postajah je bila izmerjena najvišja oktobrska temperatura. V Braniku na Vipavskem se je ogrelo do 29,0 stopinj C, v Kortinah pri Črnem Kalu so izmerili 28,4 stopinj C, v 28,3 stopinj C, v Tolminu in v Komnu na Krasu 27,6 stopinj C in v Ilirski Bistrici 27,2 stopinj C.

1.10.1965
Po rekordno namočenem mesecu septembru, ko je v nekaterih krajih na zahodnem delu države padlo preko 1000 milimetrov padavin, se je začel najbolj sončen in suh mesec oktober 20. stoletja - v nekaterih krajih v vsem mesecu ni padla niti kaplja dežja!

1.10.1993
Čez dan je predvsem v Goriških brdih, Spodnji Soški dolini in Baški dolini zelo močno deževalo. Zjutraj naslednjega dne so v Vedrijanu izmerili 243 milimetrov padavin v enem dnevu; v Morskem je padlo 206 milimetrov, v Rutu 185 milimetrov, v Plavah 184 milimetrov in na Ligu 174 milimetrov padavin.

1.10.2011
Izjemno, v nekaterih krajih rekordno topel začetek meseca oktobra. V Biljah pri Novi Gorici so z 29,8 stopinj C za las zgrešili vroč dan; v Godnjah na Krasu se je ogrelo do 29,0 stopinj C, v Metliki do 27,5 stopinj C, na Letališču Portorož do 26,8 stopinj C, v Lendavi do 26,6 stopinj C, v Ljubljani in Mariboru do 25,9 stopinj C in na Kredarici (2514 m) do 12,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Banjul | detail bing