Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:07
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
9.1.2016

Vremenska napoved - 9. januar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 9. januar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.1.2016Popoldne bo oblačno. Padavine v zahodni in ponekod v osrednjem delu države bodo se bodo počasi krepile. Meja sneženja bo med 1200 in 1700 m nad morjem. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do približno 10 stopinj Celzija.
Preko noči se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo, lahko tudi zagrmi. Največ jih bo v zahodni polovici države, predvsem v hribovitih predelih. Meja sneženja se bo do jutra prehodno nekoliko znižala. Na Primorskem in Notranjskem bo pihal južni do jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 7, ob morju približno 9 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku oblačno. Padavine bodo v prvem delu dneva od zahoda ponehale. Čez dan se bo zlasti v severovzhodnih krajih delno zjasnilo, ponekod na zahodnem delu države pa bo občasno ponovno rahlo deževalo. Padavine se bodo zvečer ponovno okrepile in prehodno razširile proti vzhodu. Meja sneženja bo med 1000 in 1600 m. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 10, ob morju do 12 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz nedelje na ponedeljek bodo padavine v glavnem ponehale, zlasti na vzhodnem delu države se bo oblačnost trgala. V ponedeljek čez dan bo od zahoda ponovno začelo deževati, vmes bo lahko tudi zagrmelo. Spet bo največ padavin v hribovitih delih zahodne Slovenije. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Do torka zjutraj bodo padavine ponehale in delno se bo nebo zjasnilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 13. do 18. januarja 2016
V sredo se bo ciklon že umaknil nad Rusijo, od zahoda se bo k nam razširilo območje visokega zračnega tlaka. V petek nad bo od zahoda dosegel nov ciklon z vremensko fronto, potem pa bomo pod vplivom izrazitega anticiklona, ki bo k nam segal iznad Atlantika in zahodne Evrope. Nad naše kraje bo doteka občutno hladnejši zrak.

V sredo in četrtek bo predvidoma deloma jasno in suho. Ohladilo se bo, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. V petek bo prehodno deževalo, meja sneženja se bo ob koncu padavin verjetno spustila do nižin. Od sobote do ponedeljka pa bo suho in hladno. Ponekod bo pihal severni do severovzhodnik.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno, le v krajih severno od nas bo oblačnosti manj. Deževalo bo na območju Furlanije, Kvarnerja in Gorskega Kotarja. Dež se bo v noči iz sobote na nedeljo okrepil ter prehodno razširil tudi nad kraje severno in vzhodno od nas.
Jutri dopoldne bodo padavine vzhodno od Slovenije ponehale, čez dan se bodo občasno ponovno pojavljale zlasti na območju med Julijci, Karnijci in Gorskim Kotarjem. V Gorskem Kotarju bo pihal okrepljen jugozahodni veter.


Gorski svet
Danes zjutraj in deloma dopoldne bo zlasti na Pohorju ter na skrajnem vzhodu Karavank delno jasno, čez dan pa se bo od jugozahoda nebo pooblačilo. Drugje bo oblačno in megleno. Dopoldne bodo rahle padavine zlasti v zahodnih in južnih delih Julijskih Alp ter v hribih Notranjske in severne Primorske, proti večeru pa se bodo padavine širile proti severu in vzhodu. meja sneženja bo med 1200 in 1700 m, v noči iz sobote na nedeljo se bo prehodno nekoliko znižala. Pihal bo zmeren do okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 2 do 4, na višini 2500 metrov pa od -2 do 0 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno in megleno. Padavine bodo v prvem delu dneva od zahoda ponehale, vendar čez dan se bodo občasno pojavljale zlasti na območju zahodnih in južnih delov Julijskih Alp. V vzhodnem delu slovenskih gora se bo lahko oblačnost prehodno trgala. Meja sneženja bo med 1000 in 1600 m. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -3 stopinje Celzija..

Vremenski pojavi na dan 9. januar:
9.1.1909
Močno sneženje v nekaterih krajih v notranjosti Slovenije je ponehalo. V Kranju so zjutraj naslednjega dne izmerili 72 centimetrov (48 ur prej 7 centimetrov), v Žireh 71 centimetrov (24 centimetrov), v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 52 centimetrov (9 centimetrov) in v Postojni 40 centimetrov (3 centimetrov) debelo snežno odejo.

9.1.1976
Ob izrazitem temperaturnem obratu in sončnem vremenu je bilo v nekaterih krajih v višjih legah neobičajno toplo. Na Planini pod Mirno goro (740 m) v Beli krajini se je ogrelo do 17,2 stopinj C, v Zgornjih Poljanah (1030 m) na Notranjskem so namerili 15,6 stopinj C, na Golteh (1415 m) 14,0 stopinj C, na Kumu (1218 m) 13,0 stopinj C in na Pleši na Nanosu (1258 m) 11,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Barencburg | abc hiker