Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:15
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.1.2016

Vremenska napoved - 8. januar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 8. januar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.1.2016Danes bo zmerno do pretežno oblačno. V južni polovici države bo lahko rahlo deževalo. V osrednji in jugovzhodni Sloveniji ni izključen pojav poledice.
Čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno. Na zahodnem delu države bodo padavine, ki se bodo v noči iz sobote na nedeljo prehodno okrepile in zajele večji del Slovenije. Po nižinah bo deževalo. Največ dežja bo padlo v zahodni polovici države in v hribovitih predelih. Meja sneženja bo med 1000 in 1500 m. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 4, v alpskih dolinah do -2, na Primorskem približno 6, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 6, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo pretežno oblačno, zlasti na zahodnem delu države bodo občasno še padavine.
V ponedeljek bo oblačno. Čez dan bodo padavine od zahoda ponovno zajele celotno Slovenijo. Zapihal bo jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. januarja 2016
V torek bo ciklonsko območje z vremenskimi frontami nad našimi kraji začelo slabeti. Od jugozahoda se bo prehodno krepilo območje visokega zračnega tlaka. V četrtek in petek bomo zopet pod vplivom ciklonskega območja nad osrednjo Evropo. V soboto se bo prehodno ponovno okrepilo območje visokega zračenega tlaka nad našimi kraji, ki bo že v nedeljo oslabelo.

V torek bodo padavine čez dan ponehale. V sredo bo predvidoma deloma jasno in suho. Ohladilo se bo. Od četrtka do nedelje bo ponovno več možnosti za dež.


Sosednje pokrajine
Danes bo v začetku delno jasno. Ponekod po nižinah bo megleno. Čez dan se bo od juga nebo pooblačilo. Na območju severnega Kvarnerja in Gorskega Kotarja bo pričelo deževati. Severno od slovenskih krajev bo manj oblačnosti.
Jutri bo oblačno, le v krajih severno od nas bo manj oblačnosti. Deževalo bo na območju Furlanije, severnega Kvarnerja in Gorskega Kotorja. Dež bo dopoldne prehodno oslabel ter se v noči iz sobote na nedeljo ponovno okrepil ter razširil tudi nad kraje severno od nas.


Gorski svet
Danes v prvem delu dneva bo delno jasno, čez dan pa se bo od jugozahoda nebo pooblačilo. Pihal bo zmeren zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov približno -6 stopinj Celzija.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Na zahodnem delu države bo pričelo bo deževati. Dež se bo čez dan in v noči iz sobote na nedeljo okrepil. Meja sneženje bo na zahodnem delu države med 1000 in 1500 m, na vzhodnem delu države pa med 1500 in 1800 m. Pihalo bo zmeren jugozahodnik. Na zahodnem delu države bo temperatura na 1500 m približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -1. Na vzhodnem delu države bo kakšno stopinjo topleje.

Vremenski pojavi na dan 8. januar:
8.1.1984
Predvsem v delu jugozahodne in osrednje Sloveniji je čez dan začelo zmerno do močno snežiti, do jutra naslednjega dne je v nekaterih krajih zapadlo preko pol metra snega. Na Pokojišču pri Vrhniki je v enem dnevu zapadlo 62 centimetrov, v Črnem Vrhu nad Idrijo in Cerknici 60 centimetrov, v Želimljah 51 centimetrov, v Senožečah 44 centimetrov, v Kočevskih Poljanah 40 centimetrov in v Podsredi na Kozjanskem 35 centimetrov.

8.1.1985
Ponovno zelo mrzlo jutro v precejšnjem delu Slovenije, v veliko krajih je bila izmerjena najnižja temperatura po letu 1980. V Babnem Polju se je živo srebro spustilo do minus 33,0 stopinj C, v Novi vasi na Blokah je bilo minus 32,5 stopinj C, na Pragerskem minus 27,8 stopinj C, v Kočevju minus 27,6 stopinj C, v Blagušu v Slovenskih goricah minus 27,0 stopinj C, na Bizeljskem minus 26,5 stopinj C, na Vrhniki minus 24,4 stopinj C, v Lendavi minus 23,4 stopinj C, v Ljubljani minus 20,3 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici minus 15,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Oslo | flickr hike