Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:16
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.1.2016

Vremenska napoved - 7. januar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 7. januar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.1.2016Popoldne se bo oblačnost od zahoda povečala, v višjih legah bo zapihal zahodni do jugozahodnik. Po nekaterih nižinah bo še megla ali nizka oblačnost.
Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 5, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.
Jutri bo delno jasno, zjutraj bo po nižinah megla. Čez dan se bo nebo pooblačilo, popoldne bo v nekaterih predelih južne Slovenije rahlo deževalo.
Zjutraj bodo najnižje temperature na severnem delu države do -10, drugje od -8 do 3, ob morju približno 2, najvišje dnevne od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo oblačno, na zahodnem delu države bodo padavine, ki se bodo v noči iz sobote na nedeljo prehodno okrepile in zajele večji del Slovenije. Po nižinah bo deževalo. V nedeljo bo oblačno, zlasti na zahodnem delu države bodo občasno še padavine.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 11. do 16. januarja 2016
Nad zahodno in srednjo Evropo ter severnim Sredozemljem bo v začetku še vztrajalo obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Vpliv fronte bomo čutili tudi v ponedeljek in torek. V sredo se bo prehodno krepilo območje visokega zračnega tlaka, nad naše kraje bo od zahoda začel dotekati hladen in bolj suh zrak. Od četrtka naprej bo ponovno čutiti vpliv ciklonskega območja nad Evropo.

V ponedeljek bo oblačno, padavine bodo ponovno zajele vso državo. V torek bodo tudi še padavine. Po nižinah bo deževalo. V sredo bo predvidoma deloma jasno in suho. Ohladilo se bo. Od četrtka do sobote bo ponovno več možnosti za dež.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno, po nekaterih nižinah megleno.
Jutri bo vzhodno od Slovenije deloma jasno, drugje bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod po nižinah bo megleno.


Gorski svet
Danes v prvem delu dneva delno jasno, čez dan pa se bo ponovno nebo pooblačilo. Pihal bo zmeren zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov približno -8 stopinj Celzija.

Jutri v prvem delu dneva delno jasno, čez dan pa se bo nebo pooblačilo. Pihal bo zmeren zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov približno -6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 7. januar:
7.1.1967
Močno sneženje v južni in vzhodni Sloveniji je oslabelo, v nekaterih krajih se je snežna odeja do jutra v 48 urah odebelila za preko pol metra. V Kočevskih Poljanah se je višina snega povečala s 7 centimetrov na 88 centimetrov, na Glažuti na Pohorju s 70 centimetrov na 148 centimetrov, na Sinjem Vrhu v Beli krajini z 9 centimetrov na 84 centimetrov, na Hribu v Loškem potoku z 31 centimetrov na 106 centimetrov, v Novem mestu s 5 centimetrov na 57 centimetrov in v Senožečah s 6 centimetrov na 50 centimetrov.

7.1.1985
Zelo mrzel dan, zjutraj je bilo v veliko krajih pod minus 20 stopinj C, čez dan pa se je v glavnem segrelo le do približno minus 10 stopinj C. V Žalcu je bila najnižja jutranja temperatura minus 27,9 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu se je ohladilo do minus 27,0 stopinj C, v Ratečah so izmerili minus 26,4 stopinj C, na Letališču Maribor minus 25,8 stopinj C in na Vojskem nad Idrijo minus 20,5 stopinj C.

7.1.2001
Preteklo noč, deloma pa tudi čez dan, je bila zaradi toplega vetra južnih smeri temperatura po nižinah za mesec januar neobičajno visoka. Ob 7. uri zjutraj so v Dobličah pri Črnomlju namerili 16,0 stopinj C, v Novem mestu 15,8 stopinj C, na Letališču Portorož 14,8 stopinj C, v Mariboru 14,5 stopinj C, v Velenju 14,0 stopinj C in v Ljubljani 12,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | San Jose | mangart hike