Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:07
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
6.1.2016

Vremenska napoved - 6. januar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 6. januar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 6.1.2016Popoldne bo oblačno, občasno se bodo še pojavljale padavine, v notranjosti Slovenije kot sneg.
Padavine bodo zvečer od zahoda ponehale. Čez dan bodo najvišje temperature od -4 do 2, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.
Jutri bo zjutraj in deloma dopoldne na zahodnem delu države delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. V prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne bo povsod pretežno oblačno, v višjih legah bo zapihal zahodni do jugozahodnik.
Zjutraj bodo najnižje temperature na severnem delu države do -11, drugje od -8 do 0, čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 5, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo delno jasno, čez dan pa se bo nebo pooblačilo. Popoldne bo v nekaterih predelih južne Slovenije rahlo deževalo.
V soboto bo oblačno s padavinami. Po nižinah bo deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 10. do 15. januarja 2016
Nad zahodno in srednjo Evropo ter severnim Sredozemljem bo v začetku še vztrajalo obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Prva fronta nas bo prešla v noči iz sobote na nedeljo, druga pa v noči iz ponedeljka na torek. Od srede naprej se bo nad Evropo krepilo območje visokega zračnega tlaka, nad naše kraje bo od zahoda začel dotekati hladen in bolj suh zrak.

V noči iz sobote na nedeljo bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine približno 800 m. V nedeljo čez dan bo pretežno oblačno in v glavnem suho. V ponedeljek bo oblačno, padavine bodo ponovno zajele vso državo. V torek bodo tudi še padavine. Po nižinah bo deževalo. Od srede naprej bo predvidoma deloma jasno in suho. Ohladilo se bo.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno, občasno bodo padavine. Ob morju bo deževalo, drugje rahlo snežilo. Proti večeru bodo padavine od zahoda ponehale, delno se bo nebo zjasnilo.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. V prvem delu dneva bo po nižinah megla.


Gorski svet
Danes bo oblačno, čez dan bo občasno rahlo snežilo. Proti večeru se bo od zahoda delno zjasnilo. V sredogorju bo pihal rahel severovzhodnik, v visokogorju pa šibak jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov približno -8 stopinj Celzija.

Jutri v prvem delu dneva delno jasno, čez dan pa se bo ponovno nebo pooblačilo. Pihal bo zmeren zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov približno -7 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 6. januar:
6.1.1947
Jasen in zelo mrzel januarski dan, še posebej jutro. V Žireh se je temperatura zjutraj spustila do minus 24,2 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinju so namerili minus 24,0 stopinj C, v Celju minus 23,6 stopinj C, v Ljubljani minus 22,9 stopinj C, na Planini pod Golico minus 22,1 stopinj C in v Ajdovščini minus 15,5 stopinj C.

6.1.1967
Prejšnje popoldne in več kot noči je v Slovenski Istri neobičajno obilno snežilo. V Rakitovcu je zapadlo 40 centimetrov, v Seči 19 centimetrov, v Kopru in Movražu 16 centimetrov, v Kubedu 15 centimetrov in v Strunjanu 10 centimetrov snega.

6.1.1975
V vzhodnem delu Slovenije je bilo po v glavnem hladnem jutru čez dan jasno in za mesec januar zelo toplo. Na Šmartnem na Pohorju se je ogrelo do 18,0 stopinj C, v Svečini in Jeruzalemu v Slovenskih goricah so namerili 16,5 stopinj C, v Slovenskih Konjicah 16,3 stopinj C in v Črnomlju 15,8 stopinj C.

6.1.1999
Za mesec januar izjemno topel in sončen dan v sredogorju in visokogorju. Na meteorološki postaji Vogel (1535 m) se je temperatura povzpela do pomladanskih 15,5 stopinj C, na Rogli (1492 m) do 13,7 stopinj C, na Vojskem nad Idrijo (1067 m) do 10,6 stopinj C in na Kredarici (2514 m) do 9,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Lukunor Atoll | cottage bing