Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:16
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.1.2016

Vremenska napoved - 5. januar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 5. januar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.1.2016Popoldne bo oblačno, občasno se bodo pojavljale rahle padavine. V začetku bo rahlo deževalo le ob morju in na Goriškem, drugje rahlo snežilo, potem pa bo ponekod po nižinah sneg prehajal v dež. Zlasti na južnem delu države države bosta možna tudi poledica in žled. Čez dan bodo najvišje temperature od -8 do -2, na Primorskem od 3 do 7 stopinj Celzija.
Preko noči se bo v severni Sloveniji prehodno delno zjasnilo, do jutra pa se bo v glavnem ponovno nebo pooblačilo.
Jutri bo oblačno. Čez dan se bodo še pojavljale manjše krajevne padavine. Prevladovalo bosnežilo. Zjutraj bodo najnižje temperature na severnem delu države do -10, drugje od -5 do 0, ob morju do približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od -4 do 1, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo zmerno do pretežno oblačno in suho. Zlasti v prvem delu dneva bo po nižinah megla. Popoldne bo zlasti v višjih legah zapihal zahodni do jugozahodnik.
V petek bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. januarja 2016
Za konec tedna se bo nad našimi kraji gradilo šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah bo z močnimi vetrovi zahodnih smeri pritekal toplejši in občasno bolj vlažen zrak. V ponedeljek nas bo prešla vremenska fronta, ostale dni pa bodo vremenske fronte potovale južneje od nas.

V soboto bo brez padavin, v nedeljo pa bo rahlo deževalo zlasti v južnih krajih. V ponedeljek bo prehodno deževalo, pihal bo zmeren jugozahodnik. Od torka do četrtka bo v glavnem brez padavin in hladneje.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno in v začetku suho. Le v krajih severno od nas bo dopoldne nekaj jasnine, po nekaterih nižinah pa bo lahko megla. Popoldne bodo padavine zajele sosednje pokrajine Hrvaške in Italije. Ob morju ter po nekaterih nižinah Hrvaške in v Furlanski nižini bo deževalo, v notranjosti Hrvaške bo možna poledica.
Jutri bo oblačno in v začetku suho, le v krajih severno od nas bo zjutraj nekaj jasnine. Popoldne bodo padavine zajele sosednje pokrajine Hrvaške. V začetku bo deževalo, potem bo v notranjosti Hrvaške dež prehajal v sneg.


Gorski svet
Danes bo zjutraj in morda še del dopoldneva delno jasno, potem se bo nebo pooblačilo. Popoldne bo občasno rahlo snežilo. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -7 stopinj Celzija.

Jutri zjutraj bo delno jasno, potem se bo nebo pooblačilo. Čez dan bo občasno snežilo. Pihal bo zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -5, na višini 2500 metrov pa približno -9 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 5. januar:
5.1.1993
Večji del Evrope je bil pod vplivom močnega anticiklona s središčem nad vzhodno Evropo. V Sloveniji je bil tlak, preračunan na morski nivo, izjemno visok; na Letališču Maribor in v Novem mestu se je povzpel do 1048 hPa, v Ljubljani in Murski Soboti do 1047 hPa in v Portorožu do 1038 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sletnes | hribi