Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:37
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.1.2016

Vremenska napoved - 30. januar 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > januar > 30. 1. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 30. januar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.1.2016Preko noči se bo povsod nebo pooblačilo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Zlasti v zahodni polovici države bo občasno rahlo deževalo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 9 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku pretežno oblačno, ponekod bo rahlo deževalo. Čez dan se bo delno zjasnilo. Jugozahodnik bo popoldne slabel. Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 12 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo v jugozahodni Sloveniji pretežno oblačno, drugje v začetku pretežno jasno, popoldne pa se bo oblačnost postopno povečala. Pihal bo zahodnik.
V torek bo v severovzhodnih krajih delno jasno. Drugje bo pretežno oblačno, v zahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Še bo pihal veter zahodnih smeri.
V sredo bo oblačno. Padavine bodo postopno zajele vso državo. Po nižinah bo deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 3. do 8. februarja 2016

Vremenske fronte iznad Atlantika bodo vse bolj vplivale tudi na vreme na območju Alp. Prva hladna fronta bo naše kraje zajela med sredo in četrtkom, druga pa v nedeljo.

V sredo in četrtek bo v gorah snežilo. Po nižinah bo deževalo, le proti koncu padavinskega dogodka bo dež lahko prešel v sneg. Prehodno se bo ohladilo. Proti koncu tedna bo ponovno zapihal jugozahodnik. V nedeljo in ponedeljek bo v sredogorju in visokogorju predvidoma snežilo, po nižinah bo deževalo.


Sosednje pokrajine
Jutri bo v sosednjih pokrajinah v začetku v glavnem oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo. Čez dan se bo v sosednjih pokrajinah Italije jasnilo. V prvem delu dneva bo še pihal okrepljen jugozahodni veter, ki pa bo popoldne slabel.


Gorski svet
Danes bo v južnem predgorju Julijskih Alp ter vzdolž grebena Javornikov oblačno in megleno z rahlim dežjem, nad približno 1300 metri rahlim snegom. Drugje v slovenskih gorah bo brez padavin. Več jasnine bo na vzhodem delu Slovenije. Krepil se bo jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa -3 stopinje Celzija.


Jutri bo v gorah oblačno, ponekod tudi megleno z rahlim padavinami. Nad približno 1300 metri bo občasno rahlo snežilo. Še bo pihal v sredogorju v glavnem šibak, v visokogorju pa v glavnem zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa -4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 30. januar:
30.1.1989
Z izjemo Skandinavije in Rusije se je nad Evropo raztezalo območje izrazito visokega zračnega tlaka. Dopoldne je tlak, preračunan na morski nivo, v Sloveniji dosegel najvišjo vrednost: v Ljubljani in Novem mestu 1047 hPa, na Letališču Maribor in v Murski Soboti 1046 hPa, v Novi Gorici 1040 hPa in v Portorožu 1039 hPa.

30.1.1992
Popoldne je bilo predvsem v dolini Soče ob burji za mesec januar zelo toplo. V Novi Gorici se je živo srebro povzpelo do 19,0 stopinj C in v Bovcu do 17,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Buenos Aires | abc hiker