Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:40
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.1.2016

Vremenska napoved - 28. januar 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > januar > 28. 1. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 28. januar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.1.2016Popoldne bo v severnih in vzhodnih krajih pretežno jasno, oblaki se bodo trgali tudi v osrednjem delu Slovenije. Drugje bo pretežno oblačno, ponekod na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo. Pihal bo veter zahodnih smeri. Temperature bodo od 9 do 13, v vzhodni Sloveniji do približno 16 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku zmerno do pretežno oblačno, čez dan se bo delno zjasnilo. Bolj oblačno bo ostalo ponekod v jugozahodni Sloveniji. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 7, ponekod v severnih krajih malo pod 0, čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 12 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto in nedeljo bo v jugozahodni ter delu osrednje in južne Slovenije oblačno, ponekod bo rahlo deževalo. Drugje bo delno jasno. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 1. do 6. februarja 2016

Območje visokega zračnega tlaka nad južno Evropo bo slabelo. Sredi tedna se bo prek srednje Evrope pomikalo ciklonsko območje, vremenska fronta bo predvidoma v sredo prešla naše kraje. Za njo se bo nad Alpami prehodno znova zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka, ki pa naj bi že v soboto oslabelo.

Do vključno torka bo v severni in vzhodni Sloveniji delno jasno. Drugje bo večinoma oblačno vreme, ponekod na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo veter zahodnih smeri. V sredo bo deževalo, v četrtek in petek bo brez padavin, v soboto pa se bo znova povečala verjetnost za padavine.Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih severno in vzhodno od nas v glavnem jasno, drugje pretežno oblačno. Ponekod ob severnem delu Jadrana bo rahlo deževalo.
Jutri bo v začetku pretežno oblačno, zlasti v krajih južno od nas bo občasno rahlo deževalo. Čez dan se bo v večini sosednjih pokrajin delno zjasnilo.


Gorski svet
Danes bo v visokogorju nad približno 1800 m ter v severnem delu Julijskih Alp, v Karavankah in na Pohorju pretežno jasno. Drugje bo v glavnem oblačno ali megleno. V Notranjskih hribih bo občasno rosilo. Pihal bo rahel, na območju Snežnika pa zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 3 na zahodnem delu države do 7 na Pohorju, na višini 2500 metrov pa približno 6 stopinj Celzija.


Jutri bo v začetku zmerno do pretežno oblačno in ponekod megleno, čez dan se bo jasnilo. Pihal bo v glavnem šibak veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -2 stopinji Celzija.

Vremenski pojavi na dan 28. januar:
28.1.1952
Po koncu obilnega sneženja so zjutraj ponekod, zlasti v severni polovici Slovenije, izmerili najdebelejšo snežno odejo v mesecu januarju po 2. svetovni vojni. V Logu pod Mangartom je višina snega dosegla 164 centimetrov, v Dražgošah so ga namerili 132 centimetrov, v Mojstrani 110 centimetrov, v Logarski Dolini 108 centimetrov, v Bovcu 97 centimetrov, na Mostu na Soči 63 centimetrov, v Mariboru 57 centimetrov in v Radečah pri Zidanem Mostu 50 centimetrov snega. Čez dan se je nebo zjasnilo, zaradi svežega snega ter suhe in hladne zračne mase pa se je v naslednji noči v veliko krajih zelo močno ohladilo. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je temperatura s popoldanskih 0,8 stopinj C do jutra naslednjega dne zdrknila do minus 25,2 stopinj C, v Murski Soboti je bil zabeležen padec z 2,4 stopinj C na minus 22,6 stopinj C, na Rudnem Polju z minus 4,0 stopinj C na minus 29,0 ° in v Celju z 2,3 stopinj C na minus 21,6 stopinj C. V Babnem Polju se je samo od 14. ure popoldne do 21. ure zvečer ohladilo z minus 2,1 stopinj C na minus 20,0 stopinj C!

28.1.1979
Že drugi dan je zaradi narivanja zelo vlažne zračne mase na gorske pregrade ob obilenem jugozahodnem vetru močno deževalo, v visokogorju pa snežilo. V nekaterih krajih je do jutra naslednjega dne padlo preko 500 milimetrov padavin v preteklih 48 urah. Na številnih meteoroloških postajah je bil dosežen rekord v dvodnevni višini padavin, zato je v veliko krajih prišlo do močnih hudourniških poplav! V Ukancu v Bohinju je opazovalec izmeril 541 milimetrov padavin, podobno je bilo v Plužni pri Bovcu s 540 milimetrov padavin, v Kobaridu je padlo 458 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 381 milimetrov, v Mrzli Rupi na Idrijskem 303 milimetrov, v Čepovanu 219 milimetrov, v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 218 milimetrov in v Logatcu 201 milimetrov padavin. V istem obdobju je bilo v osrednjem delu Slovenije padavin malo, v nekaterih krajih na vzhodnem delu države pa sploh ni deževalo!

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Isosaari | hribi