Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:44
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.1.2016

Vremenska napoved - 26. januar 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > januar > 26. 1. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 26. januar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.1.2016Popoldne bo precej jasno z občasno koprenasto oblačnostjo, ki bo bolj gosta na vzhodnem delu države in severu Slovenije. Čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 15 stopinj Celzija.
Jutri bo precej jasno z nekaj koprenaste oblačnosti, popoldne pa se bo na Primorskem oblačnost povečala. V prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla. Pihati bo začel zahodni do jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature -4 do 0, na Primorskem do 3, čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 14 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo na vzhodem delu države deloma jasno, drugje pa pretežno oblačno. Na zahodnem delu države bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo veter zahodnih smeri.
V petek bo v začetku pretežno oblačno, čez dan pa se bo jasnilo. V prvem delu dneva bo zlasti na jugozahodnem delu države Slovenije še občasno rahlo deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 30. januarja do 4. februarja 2016
Od sobote do torka bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, v sredo in četrtek pa pod vplivom ciklonskega območja.

V soboto bo v začetku delno jasno, čez dan pa se bo oblačnost od zahoda povečala. V nedeljo bo oblačno, v ponedeljek pa se bo jasnilo. Od torka do četrtka bo precej oblačno. V sredo in četrtek kaže na možnost padavin. Po nižinah bo v glavnem deževalo.
Od sobote do torka bo pihal zahodnik.
V večjem delu države bodo najvišje dnevne temperature med 5 in 10 stopinj Celzija.Sosednje pokrajine
Danes bo v začetku precej jasno, le vzhodno od Slovenije bo nekaj oblačnosti. Čez dan se bo od severa prehodno nebo pooblačilo. Nekaj več oblačnosti bo v krajih vzhodno in severno od nas.
Jutri bo precej jasno z nekaj koprenaste oblačnosti, popoldne se bo v sosednjih pokrajinah Italije in v Istri oblačnost povečala. Po nižinah bo v prvem delu dneva ponekod lahko megleno.


Gorski svet
Danes v prvem delu dneva bo precej jasno, popoldne pa se bo od severa prehodno zmerno nebo pooblačilo. Pihal bo rahel veter severnih in zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 3 stopinje Celzija.


Jutri bo precej jasno, nekaj oblačnosti bo popoldne na Pohorju in vzdolž Dinarske pregrade. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 2 stopinji Celzija.

Vremenski pojavi na dan 26. januar:
26.1.1945
V nekaterih krajih v višje ležečih predelih je izjemno močno snežilo, od 7. ure zjutraj tega do 7. ure zjutraj naslednjega dne se je snežna odeja odebelila za približno 1 meter! Na Planini pod Golico so zjutraj namerili 76 centimetrov, čez 24 ur pa 163 centimetrov visoko snežno odejo, v Kranjski Gori je višina snežne odeje narasla za 60 centimetrov, v Slovenj Gradcu za 43 centimetrov in na Bledu za 42 centimetrov.

26.1.1954
Jutro je bilo predvsem v severni in severozahodni Sloveniji zelo mrzlo in tudi čez dan je temperatura ostala globoko pod lediščem. Na Rudnem polju na Pokljuki se je ohladilo do minus 31,0 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinjski dolini so namerili minus 24,5 stopinj C, v Vogljah pri Šenčurju minus 23,6 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 23,3 stopinj C in na Zgornjem Jezerskem minus 23,1 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Montanita | vallon