Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:12
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.1.2016

Vremenska napoved - 23. januar 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > januar > 23. 1. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 23. januar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.1.2016Čez dan bodo manjše padavine ponehale, od zahoda se bo postopoma jasnilo. Čez dan bodo najvišje temperature od -3 do 1, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.
Jutri dopoldne bo pretežno jasno, le na severovzhodu bo nekaj oblačnosti. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne se bo od severozahoda prehodno ponovno nebo pooblačilo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -10 do -2, na Primorskem približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 5, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek in torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Topleje bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. do 31. januarja 2016
Nad južno Evropo in Sredozemljem bo ostajalo območje visokega zračnega tlaka, naši kraji bodo na njegovem severnem robu. Čez srednjo Evropo se bodo pomikal vremenske motnje, od četrtka dalje bo možen le obrobni vpliv tudi na vreme pri nas in od četrtka dalje bomo pod vplivom zahodnih vetrov, zato bo k nam dotekal nekoliko bolj vlažen zrak.

V torek bo večinoma jasno vreme z dnevnimi temperaturami med 5 in 10 stopinjami C. Od srede dalje bo občasno bolj oblačno zlasti v zahodnih in osrednjih krajih. Ob prehodu kakšne vremenske motnje bo ponekod prehodno možen tudi rahel dež, vendar količine bodo v vsakem primeru zelo majhne..


Sosednje pokrajine
Zjutraj se bo od zahoda postopno povsod nebo pooblačilo. Vzhodno od Slovenije bo sredi dneva in popoldne rahlo snežilo. Popoldne se bo od zahoda jasnilo.
Jutri dopoldne bo večinoma jasno vreme, le vzhodno od Slovenije bo nekoliko več oblačnosti. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne se bo od severozahoda ponovno nebo pooblačilo.


Gorski svet
Danes v prvem delu dneva bo pretežno oblačno. Ponekod lahko občasno rahlo sneži. Popoldne se bo od zahoda nebo zjasnilo, bodo pa na nekaterih vrhovih lahko nastale oblačne kape. V visokogorju bo pihal zmeren, občasno okrepljen severozahodni veter, v sredogorju pa dopoldne v glavnem šibak zahodni veter, ki se bo popoldne obračal v severozahodno smer in se zlasti na vzhodnem delu države nekoliko okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov približno -7 stopinj Celzija.

Jutri zjutraj bo jasno, čez dan pa se bo od severozahoda zmerno nebo pooblačilo. V visokogorju bo pihal zmeren severnik, ki bo čez dan postopno slabel. V sredogorju bo pihal rahel do zmeren severnik, ki bo čez dan slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov približno -4 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 23. januar:
23.1.1936
Ob 9. uri dopoldne je bila na meteoroloških postajah v hribovitem delu Slovenije izmerjena neobičajno velika dnevna količina padavin. V Idrijski Beli je padlo 194 milimetrov, v Kneških Ravnah 190 milimetrov, v Bovcu 165 milimetrov in v Čepovanu 131 milimetrov padavin.

23.1.1942
Dan je bil v veliko krajih eden od najhladnejših po letu 1850, saj se je v nekaterih krajih ohladilo pod minus 30 stopinj C in tudi čez dan se temperatura v glavnem ni povzpela nad minus 10 stopinj C! V Dolenjem Medvedjem selu pri Trebnjem se je več kot noči temperatura spustila do minus 33,0 stopinj C, v Kočevju so izmerili minus 31,5 stopinj C, v Babnem Polju minus 30,2 stopinj C in v Ljubljani minus 25,4 stopinj C. V Slovenj Gradcu je temperatura ob 7. uri zjutraj znašala minus 28,4 stopinj C.

23.1.1963
Zelo mrzlo jutro, predvsem v Ljubljanski in Celjski kotlini. Na Letališču Brnik je temperatura padla do minus 27,2 stopinj C, v Celju so namerili minus 26,0 stopinj C, v Žireh minus 25,0 stopinj C, v Šmarju-Sapu minus 24,1 stopinj C in v Ljubljani minus 20,2 stopinj C.

23.1.2006
V pretekli noči in čez dan je Slovenijo od vzhoda preplavil mrzel celinski zrak. Popoldne je bilo kljub sončnemu vremenu v nekaterih krajih za preko 10 stopinj C hladnejše kot prejšnji dan. V Novem mestu so ob 2. uri popoldne namerili le minus 8,8 stopinj C (dan prej 4,8 stopinj C), v Postojni minus 8,0 stopinj C (4,7 stopinj C), v Slovenskih Konjicah minus 8,9 stopinj C (3,4 stopinj C), na Lisci minus 13,5 stopinj C (minus 1,5 stopinj C) in na Rogli minus 16,2 stopinj C (minus 5,6 stopinj C).

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Bude | abc hiker