Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:17
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.1.2016

Vremenska napoved - 22. januar 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > januar > 22. 1. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 22. januar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.1.2016Popoldne se bo nebo zjasnilo tudi na Primorskem in v osrednjih in severnih krajih. Čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 3, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.
Preko noči bo v začetku precej jasno, v drugem delu noči pa se bo od severozahoda postopno nebo pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -3, v alpskih dolinah in ponekod na Notranjskem do približno -14, ob morju približno 0 stopinj Celzija.
Jutri dopoldne bo oblačno, na severovzhodu bo približno poldneva ali zgodaj popoldne lahko prehodno rahlo snežilo. Popoldne se bo od zahoda jasnilo. Čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 4, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo dopoldne precej jasno, le na severovzhodu bo nekaj oblačnosti. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne se bo od severozahoda postopno ponovno nebo pooblačilo. Nekoliko topleje bo. V ponedeljek bo jasno, zlasti na vzhodnem delu države pa bo občasno bolj oblačno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. do 31. januarja 2016
Nad južno Evropo in Sredozemljem bo ostajalo območje visokega zračnega tlaka, naši kraji bodo na njegovem severnem robu. Čez srednjo Evropo se bodo pomikal vremenske motnje, od četrtka dalje bo možen le obrobni vpliv tudi na vreme pri nas in od četrtka dalje bomo pod vplivom zahodnih vetrov, zato bo k nam dotekal nekoliko bolj vlažen zrak.

V torek bo večinoma jasno vreme z dnevnimi temperaturami med 5 in 10 stopinjami C. Od srede dalje bo občasno bolj oblačno zlasti v zahodnih in osrednjih krajih. Ob prehodu kakšne vremenske motnje bo ponekod prehodno možen tudi rahel dež, vendar količine bodo v vsakem primeru zelo majhne..


Sosednje pokrajine
Danes dopoldne bo v hribih precej jasno, drugje pa zmerno do pretežno oblačno. Popoldne se bo v večjem delu sosednjih pokrajin nebo zjasnilo. Le ponekod ob severnem delu Jadrana bo ostalo nekaj oblačnosti. V Kvarnerju bo pihala rahla do zmerna burja, ki bo slabela.
Jutri bo v začetku oblačno. Vzhodno od Slovenije bo sredi dneva in popoldne rahlo snežilo. Popoldne se bo od zahoda jasnilo.


Gorski svet
Danes bo pretežno jasno, le v sredogorju pod nadmorsko višino približno 1500 m bo v začetku zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo ta oblačnost redčila. V sredogorju bo pihal rahel veter spremenljive smeri, v visokogorju pa šibak do zmeren severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno -6, na višini 2500 metrov pa približno -9 stopinj Celzija.

Jutri v prvem delu dneva bo pretežno oblačno, baza oblakov bo v glavnem nad vrhovi. Popoldne se bo od zahoda nebo zjasnilo, bodo pa na nekaterih vrhovih lahko nastale oblačne kape. V visokogorju bo pihal zmeren, občasno okrepljen severozahodni veter, v sredogorju pa dopoldne v glavnem šibak zahodni veter, ki se bo popoldne obračal v severozahodno smer in se zlasti na vzhodnem delu države nekoliko okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov približno -7 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 22. januar:
22.1.1910
Neobičajno močno sneženje v zahodnem delu Slovenije, ki se je začelo prejšnji dan, je ponehalo. Po nižinah je bilo zjutraj dan prej še kopno, zjutraj naslednjega dne pa so v Žireh namerili 92 centimetrov, v Cerknici 75 centimetrov, v Škofji Loki 70 centimetrov, v Kranju 65 centimetrov in v Postojni 50 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Houmt Souk | hike.uno