Ponedeljek, 24. januar 2022, 06:57
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.1.2016

Vremenska napoved - 14. januar 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > januar > 14. 1. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 14. januar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.1.2016Sredi dneva bo oblačnost od jugozahoda začela naraščati, ponekod bo zapihal jugozahodnik. Popoldne bo na Primorskem pričelo deževati. Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.
Zvečer in preko noči bodo padavine postopno zajele večji del Slovenije. Najmanj jih bo v severovzhodnih krajih. Po nižinah v notranjosti bo v začetku deloma snežilo, deloma deževalo, do jutri zjutraj pa bo dež v glavnem prešel v sneg.

Jutri dopoldne bo sneženje ponehalo, najkasneje v južnih in jugovzhodnih krajih. Popoldne se bo od severozahoda postopno delno ranebo zjasnilo.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do -4, ob morju 5, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 4, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo precej jasno, v prvem delu dneva bo ponekod po nižinah megla. Na Primorskem bo zapihala burja. V nedeljo bo na zahodnem delu države pretežno jasno, drugje se bo od vzhoda postopno nebo pooblačilo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. januarja 2016
Večji del Evrope bo preplavljen s hladnim polarnim zrakom, ki se bo spustil proti jugu vse do osrednjega Sredozemlja.

Od ponedeljka do sobote lahko po Sloveniji pričakujemo suho zimsko vreme. Jutranje temperature bodo v krajih s snežno odejo padle tudi pod -10 stopinj, čez dan pa bo v glavnem pod 0 stopinj Celzija. Ponekod bo pihal severni do severovzhodnik.


Sosednje pokrajine
Danes sredi dneva se ob severnem delu Jadrana nebo pooblačilo, pričelo bo deževati. Popoldne se bodo padavine postopno širile proti vzhodu. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo.
Jutri sredi dneva bodo padavine povsod ponehale. Popoldne se bo od zahoda ranebo zjasnilo.


Gorski svet
Danes bo v začetku delno jasno, čez dan pa bo oblačnost od jugozahoda naraščala. Popoldne bo na območju Javornikov in Julijskih Alp pričelo snežiti. Pihal bo zmeren do okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -9 stopinj Celzija.

Jutri bo v začetku oblačno in megleno, ponekod bo dopoldne še snežilo. Popoldne se bo postopno ranebo zjasnilo. Pihal bo rahel severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -13 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 14. januar:
14.1.1941
Jutro je bilo ob jasni noči in snežni odeji zelo mrzlo. V Slovenj Gradcu je bila najnižja temperatura minus 29,7 stopinj C, v Babnem Polju so izmerili minus 28,0 stopinj C, v Kočevju minus 25,4 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinju minus 25,0 stopinj C in v Celju minus 21,8 stopinj C.

14.1.1968
V visokogorju se je od zahoda zelo hitro ogrelo. Še večji temperaturni skok je bil zabeležen v krajih z zelo močnim jutranjim mrazom, kjer je veter razpihal jezero hladnega zraka. Na Kredarici je bilo ob 7. uri zjutraj še minus 15,8 stopinj C, čez 14 ur so namerili minus 2,3 stopinj C. V Babnem Polju se je v pretekli noči še ohladilo do minus 34,2 stopinj C, ob 21. uri zvečer tega dne pa je bilo le še minus 3,4 stopinj C; v Ambrusu na Dolenjskem se je temperatura povzpela z minus 30,0 stopinj C na 0,2 stopinj C, v Kočevju z minus 28,6 stopinj C na 0,5 stopinj C in v Šmarju-Sapu z minus 26,8 stopinj C na minus 2,8 stopinj C.

14.1.1987
Preko noči in zjutraj je začelo snežiti, do jutra naslednjega dne je v zahodnem delu Slovenije zapadlo v glavnem med 20 in 50 centimetrov snega. Od 7. ure zjutraj tega do 7. ure naslednjega dne je v Stari Fužini zapadlo 75 centimetrov, na Vrhniki in v Bovcu 47 centimetrov ter v Lescah 44 centimetrov snega. Snežilo je tudi v Slovenski Istri, do jutra je v Kubedu zapadlo 15 centimetrov, v Koštaboni 10 centimetrov, v Portorožu (Beli Križ) in Seči pa 8 centimetrov snega. Medtem ko je po nižinah v notranjosti vztrajal mraz in se v glavnem ni ogrelo nad minus 10 stopinj C, je bilo v višinah ob vetru iz južnih smeri topleje; na Voglu so ob 14. uri izmerili minus 2,8 stopinj C in na Kredarici minus 6,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Massa | hike